Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Sportovní výživa je nedílnou součástí tréninku!

    17.9.2012, Markéta Vocetková

    Chodit do fitness je v dnešní době trendem. My ženy chodíme pro zpevěnění postavy, pánové naopak pro vypracování svalů na břiše a ramenou. Ideálními pomocníky při cvičení jsou výživové doplňky... Avšak který je ten pravý pro vás?

    Při pohledu na mužské vypracované svaly se ženám tají dech a muži zelenají závistí. Hezky vyrýsované břišní svaly, Tricepsy, které unesou snad i kovadlinu a bicepsy jak hora. Která z nás by si takového svalovce nepřála mít doma v posteli? Ale samozřejmě bez práce nejsou koláče! Ani jeden ze svalovců by svou muskulaturu neměl, nebýt fitness center či sportů zaměřujících se na výdrž svalů.

    Správná výživa je základ

    Pokud váš miláček začne chodit do posilovny s úmyslem se vypracovat a ne si jen natáhnout svaly, měl by začít uvažovat také nad výživovými doplňky. Při slovech doplňky stravy se naprostá většina laiků zděsí a vybaví si zakázané dopingové látky a steroidy. Není tomu tak a ba právě naopak, kvalitní sportovní výživa, proteiny a samozřejmě upravení vlastního jídelníčku jsou pro efektivitu cvičení nezbytné.

    Jak se rychle a účinně zorientovat?

    Sportovní výživa se dělí do několika kategorií, podle účinku, který přináší. Všeobecně lze říci, že jde hlavně o přípravky na podporu růstu svalů, ochranu svalů, ochranu kloubního a pohybového aparátu, spalovače tuků, vitamíny a speciální drinky.

    Kvalitní aminokyseliny jsou podstatnou součástí tréninku. Ochraňují svaly před poškozením a podporují jejich správnou výživu a růst. Aminokyseliny běžně získáváme i z masa, avšak pro opravdový trénink je třeba jich získat větší množství.

    Získávání svalové hmoty bez přibírání tuků a regeneraci svalových vláken zajišťují kvalitní proteiny. Proteiny se vyskytují snad ve všech částech našeho organismu, avšak stejně jako aminokyseliny je třeba je doplňovat v potřebném množství.

    Gainery, speciální sacharidy podporující růst svalové hmoty byste také neměli ze svého jídelníčku vynechat. A pokud vás trápí nadbytečná pneumatika tuku kolem pasu či všeobecně jinde na těle, zařaďte do svého jídelníčku před cvičením také carnitin či jiný spalovač tuků. Tuky proměňuje na energii a cvičení se spalováním tuků je tak efektivnější a příjemnější.

    Zapracujte na sobě i vy, za pomoci správných výživových doplňků!

    Přečtěte si také: