Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Chcete navštívit místo přezdívané Karibik Středozemí? Víme, kam byste měli jet!

    28.3.2019, Šárka V.

    Jaro klepe na dveře, a tak již mnozí přemýšlejí nad tím, kde letos stráví letní dovolenou. Včasný výběr té správné destinace může ušetřit nejen rodinné nervy, ale i finanční prostředky zvolením některé z akční nebo first minute nabídky zájezdů.

    Proč Kypr stojí za to

    Volba vaší dovolené může padnout na Kypr. Tato oblíbená a turisty z celého světa vyhledávaná destinace má mnoho co nabídnout pro vyznavače luxusních hotelů, teplého moře, písečných pláží i pro milovníky dobrého jídla nebo kulturních památek.

    Kypr je více než 40 let rozdělen na dvě části, Kyperskou republiku na jihu a Severokyperskou tureckou republiku na severu. Turistický ruch se soustředí na jižní polovinu ostrova, kde se nacházejí turistická letoviska plná kaváren, barů a diskoték, kosmopolitní hotelové komplexy a nádherné pláže. Ne nadarmo se Kypru přezdívá Karibik Středozemí. Dovolená na Kypru all inclusive uspokojí každého, kdo má rád opalování pod věčně modrým nebem a opečovávání kvalitními službami.

    Co podniknout na Kypru

    Kypr ovšem není jen ráj koupání a lenošení. Ostrov se pyšní řadou starobylých památek, mnohdy pocházejících z doby římské vlády, které jsou rozeseté po celém ostrově. UNESCO do svého kulturního seznamu zařadila také deset byzantských horských kostelů, staré město Paphos a archeologické naleziště Choirokoitia. Z přírodních zajímavostí příjemně překvapí hora Olympos, nejvyšší vrchol ostrova s výškou téměř 2 000 m, ze které jsou úžasné výhledy na severní i jižní pobřeží. Samotný vrchol je ale střeženým vojenským územím. Napříč pohořím Troodos vede řada turistických stezek i cest lemovaných malými horskými vesničkami, kostelíky a pravoslavnými kláštery. Neměli byste vynechat ani Údolí cedrů, které skrývá na 200 000 těchto stromů.

    Kypr – ráj jídla!

    Ať již budete obdivovat historické památky, či odpočívat ve stínu slunečníku, hlad dostane každý. Kypr nabízí typickou středozemní kuchyni, jejímž základem jsou ryby a mořské plody, ale ochutnat byste měli i speciality jako ofto kleftiko, pečené skopové maso s bramborem, nebo stifado, cibulový guláš z hovězího. A samozřejmě místní kvalitní červené víno k tomu!

    Ať si vyberete dovolenou pro pohodový relax nebo aktivní poznávání, Kypr vás rozhodně nezklame.

    Přečtěte si také: