Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jaké jídlo servírovat na večírku?

    24.12.2020, Komerční sdělení

    Na velkých akcích je potřeba hosty dobře nakrmit a napojit. To je základ úspěchu, protože jak je známo, nakrmený host, spokojený host. A jako takový, vám jistě dá i dobré reference. Máme pro vás pár tipů na dobroty, které by na vašich rautových stolech rozhodně neměly chybět.

    Než začnete vymýšlet gastronomické speciality, které hostům nabídnete, může se vám hodit výčet toho, co se na rautových stolech objevuje nejčastějia vsadit na klasiku.

    Řízečky

    Češi řízky milují, kuřecí, vepřové, telecí nebo krůtí. Jako řízek se dá upravit snad jakékoliv maso. Kromě toho si je oblíbili i vegetariáni v houbové nebo zeleninové variantě. Důležité je však myslete na velikost. Nejpraktičtější je samozřejmě mini, aby bylo možné řízky pohodlně jíst a při tom konverzovat. 

    Mísy

    Salátové, salámové, sýrové, kombinované. Na mísy namícháte prakticky cokoliv, navíc skvěle vypadají. Mezi nejoblíbenější patří obložené sýrové nebo uzeninové mísy nebo naopak zdravé – zeleninové a ovocné.

    Chlebíčky

    Že jsou chlebíčky přežitek? Omyl! Chlebíčky jsou česká večírková klasika a vy byste je na večírkové menu měli rozhodně zařadit. Fantazii se meze nekladou, můžete tak servírovat opravdu skvělé chlebíčky.

    Kanapky

    Kanapky jsou v podstatě kombinace jednohubky a chlebíčku. Na večírky jsou vhodnější, protože jsou menší a umožňují jejich konzumaci během konverzace.

    Jaké nápoje by neměly chybět

    Nechme stranou přípitek, který je samozřejmostí. Mezi stálice patří pivo, víno a výběr domácích limonád. Ty jsou v poslední době hitem. Tvrdý alkohol se na galavečerech příliš často nepodává, ale když sáhnete po nějakém kvalitním koňaku či whiskey, určitě nešlápnete vedle.

    Zdravé občerstvení na večírku

    Zdravá strava se skloňuje prakticky všude, tak se není co divit, že pronikla i mezi party jídlo. Z pozvánek budete vědět, kdo je vegetarián a kdo ne. Doporučujeme se v občerstvení neubírat jen jedním vyhraněným směrem, ale nabídnout pokrmy lehké, zdravé a takové, aby si z nabídky vybral každý.

    Speciality

    Mezi oblíbené večírkové speciality patří čokoládová fontána s ovocem. Skvělé je i podávání rackletu, sýrového či čokoládového fondue. Když budete pořádat tematickou party, přizpůsobte jídlo tématu. Vsaďte na neotřelé kombinace chutí. Všechno však proberte se svým dodavatelem jídla, ten vám jistě dokáže poradit, co byste měli objednat a co se k čemu hodí.

    Zábava nekončí u jídla

    Občerstvení je zásadní, ale kromě toho je důležitá také zábava a program. Zábava může mít spoustu podob a vždy by měla korespondovat s druhem akce a jejím tématem. Pro velké galavečery je naprostou klasikou projev moderátora nebo významného představitele firmy, vystoupení oblíbené kapely nebo kreativní koutky, ze kterých si mohou hosté odnést milou vzpomínku.

    Receptem na dokonalou party je vyváženost a profesionální příprava. Dbejte proto na to, aby všechno bylo vyladěné do posledního detailu.

    Přečtěte si také: