Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Fitness, kam mají muži vstup zakázán!

    17.4.2013, Kateřina Ondíková

    Přepadá mě pocit trapnosti při pomyšlení na jakékoliv kolektivní cvičení, natož návštěvu posilovny! Od přírody jsem dost nešikovný tvor. Stydím se za vlastní pohyby! Mou noční můrou jsou všechny možné zumby, jogy, pilates... Pevně rozhodnuta překonat svůj stud a strach vyrážím ozkoušet posilovnu pro ženy!

    Sobota ráno. Venku prší jako z konve. Můj odpor ke vstávání je na svém vrcholu. Ale co, už sem to slíbila. Musím! Mé návštěvě předcházelo vyplnění formuláře na webových stránkách k získání první návštěvy zdarma. Druhý den následoval telefonát slečny ohledně termínu návštěvy. Nic mi nenutila, nevyzvídala. Žádný rozhovor ve stylu telemarketingu se nekonal, uf! Fitness pro ženy ve sladce růžové barvě od hlavy k patě si mě krok po krůčku získává na svou stranu…

    Máte taky problém se vkusně sportovně obléci? Nikdy nevím, co na sebe. Přijdu si nesportovní i v tílku s nápisem A*****. Před domem zjišťuji svůj časový skluz  a absenci láhve s vodou. Cesta do Expresky mi zabere pět minut. Další nesporná výhoda - dostupnost kousek od domu! Dle mapy na webu jsou pobočky po celé Praze. Slečna na recepci a zároveň trenérka v jedné osobě je milá a okouzlující. Hotová chodící reklama  pro „továrnu“ na lepší (hezká) těla!

    Kruhový trénink pro ženy

    První návštěva začíná diagnostikou mých zkrácených svalů a zjištění fyzičky. Po 15 minutách zjišťuju opak - ne diagnostiku, ale realitu. Jsem zkrácená kompletně všude a k tomu s kondičkou nebožtíka! Slečna mě uklidňuje. Já se v duchu vesele hroutím. Krok po kroku mi je vysvětlen celý kruhový trénink, mohu si vyzkoušet každý cvičební stroj zvlášť. Vtírá se mi pocit nutnosti zakoupení členství. Líbí se mi tu. Nechávám se zmanipulovat všudypřítomnou sladkou barvou!

    Přecházíme k poslednímu bodu - členství a jeho cena. Po vyslovení částky zapuzuji své nadšení pro další návštěvy. Jedním jediným negativem celého, bravurně vymyšleného cvičení bez mužů se stroji pro ženské partie, je cena. Ani ne výše, jako možnost úhrady. Mně nabídnutý šestiměsíční plán se musí zaplatit najednou. Přiznávám, že skoro pět tisíc mi přijde dost. Znám se a vím, jaký sem flink a za měsíc by mě mé nadšení opustilo. Členství je samozřejmě nepřenosné.

    Pokud však sečtu plusy a mínusy, je Expreska jasný vítěz. Pokud vám tedy nesejde na penězích. Individuální přístup, milý vyškolený personál a nehraný zájem o klienta je opravdu rarita. Pro dnešní uspěchanou dobu je možnost zacvičit si během 30 minut účinně a v kterékoli pobočce po celé republice s jedním členstvím, skvělou investicí do vašeho těla. Pokud si chcete udělat vlastní obrázek, neváhejte. Ještě dnes navštivte vaši nejbližší Expresku!

    Přečtěte si také: