Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Pivo nám prospívá

    14.11.2015, Komerční sdělení

    Jen těžko si ze školních lavic pamatujeme, co všechno pivo obsahuje, jak se vyrábí a jaké druhy známe. Maximálně dělíme piva na tmavá, světlá, někteří na „desítku“ a „dvanáctku“. Ti zkušenější z nás rozeznají ležák, filtrované nebo nepasterizované pivo. Většina z nás má ale dělení jasné – chutná x nechutná. Věděli jste ale, že pivo je také zdraví prospěšné a to ho ani nemusíme pít? Stačí se do něj ponořit ve specializovaných lázních, kde připravují pivní koupele.

    Co vše se v pivu ukrývá, aneb čtete pivní etikety?

    První, co každého napadne, je chmel, dále ječný slad a voda. Základní surovinou pro výrobu piva je opravdu chmel – český chmel, který pochází např. z úrodných chmelnic na Žatecku. Další surovinou je ječný slad ze speciálně vyšlechtěných druhů obilí (podle názvu je jasné, že nejčastěji z ječmene). Na etiketách si můžete přečíst kromě obsahu alkoholu, že pivo obsahuje také chmelové produkty. Co si pod tím představit? Je to výsledek některého ze způsobu zpracování a úpravy chmele. Nejedná se tedy o žádnou náhražku chmele.

    Blahodárné pivovarské kvasnice a pivní lázeň

    Pivo obsahuje díky svému složení aktivní složky přírodního oxidu uhličitého, pivovarských kvasnic a chmele. Samotné pití piva je v přiměřeném množství zdraví neškodné (ba naopak zdravé, když vypijete jednu sklenici denně), ale zcela jiný zážitek budete mít, pokud necháte pivo na sebe působit i„zvenčí“. A že se jedná o zážitek opravdu velmi příjemný, není divu, že zájem o pivní lázně stále nepolevuje a vznikají nové pivní lázně po celé republice. Jedněmi z nejnovějších jsou pivní lázně Kláštěr v obci Klášter Hradiště nad Jizerou.

    Proč pivní lázně

    Pivní lázeň je hlavně příjemný zážitek a relax. Koupel s pivními přísadami působí také blahodárně na lidský organismus. Hlavně pivovarské kvasnice jsou skvělé na pokožku, dodávají jí důležité proteiny a sacharidy, vyživují ji a prokrvují. Jisté je, že taková pivní lázeň je opravdový zážitek a sklenice piva při koupeli je „třešničkou na dortu“.

    Přečtěte si také: