Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Šátek jako hlavní doplněk

    15.5.2014, Lucie Nová

    Venku se to začíná hemžit všemožnými barvami, tak proč byste vy měla být jak šedá myška?

    Jaro už v našich končinách oficiálně převzalo vládu a léto se na to teprve chystá. Skvělá doba pořídit do svého šatníku něco šmrncovního, co vás podtrhne, zvýrazní vaši krásu a přidá na barvě. Nejste ale ten typ ženy, která si libuje v nošení bižuterie a šperků? Co takhle zkusit šátek?

    Šátek či šála, samozřejmě ne ta zimní, mají oproti ostatním doplňkům hned několik výhod.

    Lehkost a skladnost

    S některými šperky se můžete cítit tak nějak ověšená, zatížená. Nemluvě o těžkých náušnících, které dají vašim ušním lalůčkům pořádně zabrat. Šátek je lehounký, skladný a přibalíte ho prostě kamkoliv, i když už máte svou kabelku přecpanou k prasknutí.

    Praní

    Jednoduše jej hodíte do pračky nebo properete v ruce, což se šperky udělat nemůžete. U šátků se nemusíme bát toho, že se vám rozbije, jako třeba zapínání na náhrdelníku. Jarní déšť a letní bouřka mu taky neublíží, zatímco některá bižuterie prostě zčerná.

    Teplo ať jste kdekoliv

    Hodí se prakticky ke všemu a ještě vás zahřeje, což je asi jeho největší přednost. Přes den, kdy je tepleji ho schováte do kabelky a večer, kdy teplota klesne, ho jednoduše vytáhnete a obléknete. V tomto případě vás lépe zahřejí spíše šály než šátky, které jsou delší a nejsou střižené do trojúhelníku.

    Jeden šátek na několik způsobů

    Že vás nebaví ho mít vždycky jen tak omotaný kolem krku? Na internetu najdete videa s tipy, jak si šátek a šálu uvázat. A že jich není málo. Když se jich pár naučíte, nejen že budete neustále jiná a tím pádem svěží, ale překvapíte svou kreativitou a šarmem.

    Jinde než na krku

    Šátek může být krásný kus látky. Vybírat můžete z různých barev, vzorů, materiálů či střihů. Z tohoto důvodu je to sám o sobě chytrý módní kousek, který nutně nemusíte mít vždy ovázaný kolem krku. Zkusila jste si tenkou šálu uvázat do kalhot místo pásku, do vlasů místo čelenky a klasické gumičky? Pokud ho nechcete mít zrovna na sobě, přivažte ho na ramínko kabelky. Ozvláštní to vaší starou kabelku, která toho už tolik zažila a kterou jste se chystala vyměnit za jinou. Pokud byste ráda své klasicky bíle vymalované ložnici propůjčila trochu barvy a podtrhla její relaxační účel, rozprostřete si šátek přes pelest postele, která rázem dostane nový vzhled, nebo ho přivažte na úchytku komody. Vaší fantazii se zde meze nekladou!

    Přečtěte si také: