Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Tajemství krásy vévodkyně z Cambridge – chcete ho znát také?

    27.4.2014, Lucie Nová

    Je oblíbená, často focená a příkladem mnoha žen, které se jí chtějí často podobat. Ano, řeč je o Catherine Middleton. Určitě vám neuniklo, že se na veřejnosti neupravená neukáže. V čem tkví její elegance a vždy tak sladěný zevnějšek?

    Obličej

    Make-up, který zakryje nedokonalosti a sjednotí barvu pleti, je samozřejmostí. Mnoho žen se bohužel dopouští té chyby, že barvu make-upu volí podle barvy předloktí či podle barvy v obličeji. Finální výsledek způsobí to, že obličej sjednocený máme, ale jeho barva se výrazně liší od barvy kůže na krku a dekoltu. Proto je třeba se této chyby vyvarovat. Také není na škodu tvarově upravit a lehce zvýraznit obočí.

    Kate až na výjimky nenosí výrazné líčení. Často jí sice vidíme s černými linkami, ty však doplní stíny v přírodních barvách (odstíny béžové, hnědé, šedé,…) a řasenkou. Nezapomíná ani na tvářenku, která dodá celému obličeji barvu a život. Takže ani vy už konečně nebudete vypadat, jako kdybyste teprve nedávno spatřily slunce. Na rty většinou aplikuje rtěnky světlých a přírodních tónů, které spolu se silnějšími linkami nezápasí o svou pozornost.

    Vlasy

    Kate často až na některé oficiální návštěvy a oslavy nenosí účesy, které byste při troše snahy a píle nezvládly také. Většinou je má natočené do dlouhých lehkých vln, rozpuštěné podél ramen či několik pramenů sepnuté k hlavě. A nebyla by to Anglie, kdyby nenosila klobouky. Samozřejmě, tuhle tradici tady asi jen tak nezavedeme, ale zkuste při příležitosti svatby, promoce či nějaké jiné významné události, do jednoduchého účesu zahrnout nějakou ozdobu. Dobře poslouží korálková, látková či jiná ozdoba připevněná na čelence či tenké gumičce, kterou koupíte v každém lepším obchodě s doplňky. Nebojte se být hravá a třeba se i trochu odlišit od ostatních.

    Oblečení

    Nebojte se nosit šaty. Podtrhnou vaši ženskost a zvýrazní vaše křivky. Kate v tomto směru experimentuje nejen s barvami ale také se střihy, délkou rukávů a materiálem. Podle počasí doplněné kabátkem nebo dámským sakem budou působit opravdu šik.  A co zkusit krajku? Že jí nosily hlavně naše babičky? Kate je důkazem toho, že pokud se zvolí správný střih a barva, krajka může působit velmi sexy nebo naopak něžně.

    Boty

    Lodičky, lodičky a ještě jednou lodičky. Nemusíte je nosit vždy a všude, ale pokuste se je do vašeho šatníku zařadit, co to jen jde. Nemusí se nosit jen k šatům a sukním. Velmi dobře budou vypadat i k obepnutým kalhotám, hezkému topu a saku s dlouhým rukávem.

    Doplňky

    Kromě klobouků a ozdob do vlasů je třeba zmínit i funkci šperků. Kate není typ člověka, který by se jimi ozdobil od hlavy až k patě. Krom svého snubního prstenu a jednoduchých náušnic občas přidá náhrdelník či náramek. Ve většině případů nikdy obojí. K některým kouskům oblečení by náhrdelník působil přebytečně. Dokonce některé doplňky jako brož či pásek z blyštivé látky, který je všit do šatů, dostatečně poslouží místo šperku a zastoupí i ten nejblyštivější diamant. Na škodu určitě nebude čas od času nechat doma kabelku, ve které stejně nosíme více věcí než bychom často potřebovaly. Vemte si místo ní psaníčko. Jeho velikosti, barvě a designu se meze nekladou a ve výsledku často působí mnohem elegantněji než cokoli jiného.

    Na závěr by bylo dobré připomenout, že jakkoli sladěné a upravené budete, výsledek nebude nikdy dobrý, pokud se budete mračit na celý svět. Vykouzlete proto úsměv na vaší tváři a myslete pozitivně.

    Přečtěte si také: