Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Neodolatelné vlasy v zimě? Jde to!

    27.11.2013, Komerční sdělení

    Stylově a trendy můžeme vypadat i v zimě, kdy ke kabátům a bundám nosíme různé pokrývky hlavy. Trpět chladem nemusíme, protože si jistě mezi barety, kulichy, kloboučky, ušankami vybereme to, co nám sluší a hodí se k vybranému outfitu. Po příchodu do místnosti nás ale bude zajímat, jak vypadají naše vlasy, zda jsou stále korunou našeho vzhledu.

    Co udělat, aby nebyly mastné a zplihlé?

    Střídání studeného venkovního vzduchu a teplav místnostech vlasům příliš nesvědčí. Vlasy se vysušují a oslabují. Na druhou stranu se při nošení čepic více mastí. Také zdravotní stav má velký vliv na naši pokožku i vlasy, na kterých se může odrazit se zpožděním. Bránit se můžeme vhodnou stravou, v níž by neměly chybět vitamíny, minerály a vláknina podporující imunitu. Blahodárné prvky můžeme dodat i přímo zvenčí pomocí vlasových zábalů a masek. Účinný je olivový olej, v případě mastných vlasů je dobré do něj přidat citrónovou šťávu.

    S šetrnou vlasovou kosmetikou krásné vlasy i v zimě

    V čepicích se hlava více potí a tím se mastí vlasy. Častější mytí se stává nutností, která zajistí čistotu a zdravý vzhled vlasů. Neměly bychom ale používat syntetické přípravky, které vlasy zatěžují. Správnou volbou je vlasová kosmetika z přírodních ingrediencí. Postará se nejen o čistotu, ale zároveň i o výživu a regeneraci. Alpské byliny, zelený čaj, avokádový olej bývají součástí životadárných elixírů. Důležité je si správně vybrat druh šampónu, kondicionéru a dalších prostředků podle typu vlasů, pak budou účinky brzy viditelné.

    Co ještě můžeme v zimě pro své vlasy udělat?

    Kromě vhodné stravy a přírodní kosmetiky existuje ještě pár tipů, jak vlasům v zimě ulevit. Je jasné, že do mrazu nemůžeme jít s mokrou hlavou, na druhou stranu je dobré vlasy příliš nevysušovat horkým vzduchem. Nechme tedy vlasy nějakou dobu proschnout volně a teprve potom použijme na dosušení fén. V zimě nepoužívejme lak, který na mrazu a ve větru ztvrdne, místo něj upravme účes tužidlem.

    Přečtěte si také: