Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak pracovat s kudrnatými vlasy?

    8.11.2012, Kateřina Ondíková

    Toužíte čas od času po změně? Pokud jste majitelkou od přírody rovných vlasů, jistě ráda pustíte do kštice hravé kudrlinky a vlnky. Avšak nezapomínejte na zdraví a ochranu vašich pramenů. Pokud si lokny dopřáváte častěji, je nejvyšší čas začít používat správné typy a triky pro udržení jejich zdravého vzhledu.

    Vykouzlit romantický look můžeme několika způsoby. Nejjednodušší variantou, které mnohé z nás vyzkoušely už jako děti, je zaplést si po umytí cop z vlhkých vlasů. Osvědčený způsob, ale výsledek ovšem často působí více jako afrostyl než ladné vlnky. Cop bych doporučovala odvážnějším z nás anebo na párty na způsob „osmdesátek“.

    Další možností jsou natáčky. Představíte si při vyslovení natáčky vaši babičku s molitanem na hlavě? Nemusíte se bát! Dnešní doba přináší spoustu revolučních novinek na tomto zkrášlovacím poli. Jsou k dostání různé druhy natáček. Můžeme jimi prameny různě protahovat, kroutit, navíjet. Záleží na tvaru a způsobu použití. Co druh, to jiný tvar vln k jiným příležitostem. Úprava kudrnatých vlasů na večer bude vypadat jinak než na celodenní nošení.

    Jednou z řady nepřeberných možností, jsou kulmy. Naše pomocníce, které nás nikdy nenechají na holičkách a nezklamou. Jsou rychlé a výsledek je neomylný. Avšak je dobré do jejich koupi investovat s rozvahou větší část peněz. Nikoho by přeci nepotěšily kudrnky přespříliš vysušené nebo dokonce spálené! Ideální jsou kulmy s regulací teploty a tudíž šetrnější k vašim vlasům.

    Chraňte své lokny

    Vaše vysněné prstýnky, jimiž se pyšníte, vyžadují zcela jinou péči než rovné vlasy. Jsou více náchylné k vysušování, občas se neposedně kroutí do všech stran. Jsou rozpustilé ve vlhkém počasí jako malé děti! Vaše cesta by vás jistě měla dovést v drogerii k regálu s přípravky na kudrnaté vlasy. Je nutné jim dopřávat větší množství hydratace a používat šampony a masky. Existuje i řada olejů a sprejů k podpoře a tvorbě vln. Zároveň tyto přípravky usměrňují a předcházejí krepatění vlasů.

    Dobrým přítelem vašeho nového vlasového stylu budou různé druhy pěnových tužidel, laků, vosků a gelů. Stačí si vybrat to, co vám vyhovuje. Je každému jasné, že pokud vaše vlasy od přírody připomínají hřebíky, kudrnky vám samy od sebe držet několik hodin nebudou. Je tedy nutné sáhnout po vhodném fixátoru, jenž vám výdrž zaručí. Ideálním řešením je malé balení pomocníka stále při ruce v kabelce a několikrát denně ho použít.

    Přečtěte si také: