Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Hýčkejte si svou pleť levně

    2.11.2012, Zuzana Kůrová

    To, jak se cítíte, únava, vyčerpání, nekvalitní ovzduší, to všechno se odráží na vaší pleti. Když k tomu přidáte nepravidelnou stravu, nějaký ten flám a málo spánku, pleť rychle zmatní, stane se křehkou a nezdravě vyhlížející.

    První pomocí pro vaši pleť může být dobrá pleťová maska. Pokud musíte šetřit a nemáte na drahé kosmetické preparáty, je tady snadné řešení. Vyrobte si masku samy. Je to levné a pohodlné – nemusíte nikam chodit a úplně stejně účinné.  Zkuste si třeba o víkendu vyhradit chvíli samy pro sebe, relaxujte a pečujte o sebe.

    Stačí otevřít ledničku

    Fintu s čerstvou okurkou znáte asi všechny, ale namíchat si můžete i jiné masky. Ať už máte citlivou, normální či mastnou pleť, pro každou si můžete vyrobit svou vlastní vzpruhu.

    Pro citlivou pleť je balzámem avokádo. Stačí ho jen rozmačkat na kašičku, nanést a nechat deset minut působit. Pleť bude jako znovuzrozená.  O skvělých účincích medu jste již určitě slyšely. Med dokáže s vaší pletí přímo zázraky. Vypne ji, rozzáří, vyživí.  Smíchejte med s tvarohem a budete mile překvapené z efektu. Tato směs je vhodná pro vyvolené s normální pletí.

    Pokud jste například absolvovaly večírek a vaše pleť teď vypadá jako stoletý papyrus, smíchejte avokádo, med, bílý jogurt, trochu citrónové šťávy a první pomoc je na světě. Pokud vás trápí mastná pleť, pomoci vám může obyčejný grapefruit, kterým lze pleť masírovat. Pleť byste měly také pravidelně čistit peelingem. Stačí přidat do pleťového mléka krystal a masírovat jím tvář. To samé lze udělat i s citrónem. Citrónová šťáva na tampónek s cukrem dokáže divy. 

    Pro problematickou a aknózní pleť jé výborné jablko, má antiseptické účinky. Jablko, lžička medu, skořice, lžička bílého jogurtu a ovesné vločky vám pomohou. Masky nechte působit podle potřeby deset až dvacet minut. Před jejich aplikací pleť důkladně vyčistěte, aby se mohly živiny lépe dostat do spodní vrstvy pokožky. Vyhýbejte se očním partiím. Je to tak jednoduché a možností, jak svou pleť účinně a levně hýčkat, je nepřeberně.

    Přečtěte si také: