Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Charakteristika znamení - Kozoroh

    27.5.2011, Hana Kudrnová

    Pro lidi narozené ve znamení Kozoroha je typická snaživost a vytrvalost. Kozorozi nikdy nejsou příliš vepředu a není je vidět, ale nakonec vždy dosáhnou svého cíle, a to nezřídka mezi prvními. Pro zrozence tohoto znamení by se dalo použít přísloví „tichá voda břehy mele“ a nejzajímavější na tom je, že oni to o sobě ví a vůbec se za to nestydí. Mají velmi střízlivou a rozumnou povahu a vždy myslí na budoucnost. Dokážou si tak spočítat, jaké chování je zrovna na místě – většinou klidné a bez přehnaných emocí.

    Vůbec to neznamená, že by Kozorozi měli méně emocí než ostatní, jen je umí zpracovat nejlépe z celého zvěrokruhu. Vlastně se přitom ani nemusí příliš přemáhat, protože tento navenek střízlivý přístup k věcem je jejich povaze vrozený. Radši než aby se ztrapňovali ukvapenými reakcemi, pořádně si prohlédnou situaci, všechno dokonale promyslí, v duchu si načrtnou postup, na jehož dalekém konci je vytčený cíl, a pak teprve vyráží. Na své cestě potkají spoustu extrovertů, lidí nejlepších v kdovíčem, ale Kozoroh má natolik dokonale zanalyzovanou situaci a promyšlené prostředky, že ho už nikdo o dosažení úspěchu nepřipraví.

    Při dosahování cílů jsou Kozorozi až necitliví a často přehlíží potřeby svých blízkých. Můžou tak vyzařovat určitý chlad, ale vězte, že nechtějí nikomu ublížit. Nezáludnost, vytrvalost a stabilita jsou vlastnosti, díky nimž je jejich přátelé a rodina nikdy neodvrhnou. Kozorozi si prostě jen jdou za svým, ať se vám to líbí nebo ne, a na to je potřeba si zvyknout, pokud se rozhodnete spojit svůj život s některým z nich. Najde se spousta lidí, které toto kozorožské (někdy bezohledné) směřování k cíli pohorší, znechutí a rozzlobí, ale Kozoroh se jen ohlédne a nechá vaše emoce jen vám samotným. On přece moc dobře ví, kam jde.

    Pokud jde o partnerský vztah, život s Kozorohem není nevýhodný. Oni totiž vždy myslí na budoucnost a aby byli zaopatření, udělají cokoliv, co se nebude vylučovat s jejich svébytnými životními pravidly. Pokud se však přílišná touha po finanční zaopatřenosti spojí s jejich neobyčejně vysokým míněním o vlastních schopnostech, může se z nenápadného Kozoroha stát velmi nepříjemný zaměstnavatel, který všechno obětoval práci. Takové vychýlení ze správné trasy však lehce spraví pár dobře mířených facek osudu a Kozoroh se rychle a rád vzpamatuje. Potom vedle sebe budete mít šetrného partnera, který vás rozhodně nenechá na holičkách.

    Přečtěte si také: