Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Charakteristika znamení – Beran

    8.5.2011, Hana Kudrnová

    Prvním znamením zvěrokruhu není nikdo jiný než náš oblíbený beran. Toto jeho prvenství mu mezi všemi ostatními znameními zajištuje status věčného dítěte, které někdy přináší celé astrologické rodině neskutečnou radost a jindy zase, bohužel, starosti a trápení. Je to dáno právě tím, že mu jako astrologickému miminku musíme věnovat lásku a zájem a pokud tak nečiníme, třeba jen z opomenutí, beran se najednou cítí jako přehlížené nechtěné dítě.

    Ale na to pozor! V případech, kdy beranovi nevěnujete takovou pozornost, jakou v dané chvíli potřebuje, nebo se nějakou nepatřičnou poznámkou dotknete jeho citlivého ega, cítí se neskutečně zraněný a vy se nestačíte divit, co jste museli udělat tak hrozného, že z ohnivého prvorozence létají blesky. Dívka beran vám v takových chvílích s potoky slz v očích vyjmenuje všechny prohřešky, kterými jste se za posledních několik měsíců proti ní provinili a dozajista můžete počítat s tím, že s vámi naprosto skončila. Reakce berana muže se většinou projevuje spíše obrazově a beze slov: vezme svou nejlepší (a také nejoblíbenější) sekeru a s vynaložením veškerých sil pokácí váš nejoblíbenější strom nebo v lepším případě nasedne do auta a prohíří noc s lidmi, kteří dokáží jeho skvělou osobnost řádně ocenit.

    Když už se pak smíříte s tím, že své pochybení vůči beranovi prostě nenapravíte (většinou totiž nemůžete přijít na to, čím přesně jste ho tak vytočili) a v jedné z nejhorších životních etap odjíždíte se sbalenými kufry na letiště, v kapse vám zazvoní telefon. Nevolá nikdo jiný než onen osudný beran, v naprosto skvělé náladě a se spoustou zážitků, které za poslední týden zažil. Nedivte se, pokud bude mít nepřemožitelnou potřebu povyprávět je právě vám, v té nejlepší restauraci, jakou jste spolu navštívili, a zapomene se přitom zeptat, jestli zrovna nemáte jiné plány. Možná se sice zeptá, ale dovolíte si teď říct, že nemáte čas?

    Abychom beranům nekřivdili, mají i své skvělé stránky, v nichž je žádné jiné znamení nepřekoná. Pokud se poučíte hned na začátku a věnujete jim přesně tolik pozornosti, kolik potřebují, a vydržíte jejich občasné ohnivé výbuchy, které je na chvíli odnesou od vás pryč, máte vedle sebe toho nejlepšího přítele, partnera, sourozence, rodiče... jakého si můžete přát. Nikdy se s ním nebudete nudit, protože vás upozorní na všechny krásy světa kolem, a nikdy vás nehodí přes palubu.

    Přečtěte si také: