Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Charakteristika znamení - Panna

    25.5.2011, Hana Kudrnová

    Když slyšíme název tohoto znamení, ihned se nám vybaví přívlastky jako nevinnost, citlivost, něžnost, poddajnost, obětavost atd. Lidé narození ve znamení Panny mohou na první pohled působit přesně takto. Jaké je pak ale překvapení, když Panny poznáme blíže a ony se mnohdy projeví přesně opačným způsobem! Neznamená to, že zrozenci v Panně jsou zlí, ale přiznejme si, že přinejmenším klamou vzhledem a pojmenováním své kategorie.

    Panny patří mezi největší perfekcionisty zvěrokruhu. Perfekcionismus by se sice dal považovat za jejich atribut, ale pozor - u vychytralých Panen se projevuje pokaždé jinak. Některé z nich jej naplno promítnou do své práce; i když není pravidlem, že by se ve svém zaměstnání snažily dosahovat co nejvyšších met, vždy se snaží udělat pro svůj post maximum. Ať pracují jako ředitelé bank a představitelé zastupitelstev krajů nebo třeba jako zahradníci, chtějí mít o svém oboru co nejvíce vědomostí a hlavně: potřebují si být jisti, že jsou na správném místě. Pokud tento pocit nemají, jsou viditelně nešťastní.

    Někteří svůj perfekcionismus naplno uplatňují v milostných vztazích, což samozřejmě může být překážkou. Panny všeobecně nerady vstupují do manželství, protože si nikdy nejsou jisty, jestli je jejich partnerský vztah dost „perfektní“ na to, aby v něm měly hypoteticky zůstat do konce života. S tímto postojem se jim pak často stává, že před definitivním usazením vyzkouší více partnerů, než je úplně běžné. Když však nakonec zhodnotí partnera jako vhodného pro manželství, dají pak do vztahu všechno a svou rodinu chtějí mít opět perfektní.

    Co se týče jejich samotné osobnosti, Panny se na první pohled jeví jako velmi přátelští a otevření lidé, avšak při pohledu do jejich krásných jasných očí vám připadá, že možná mají nějaký svůj osobní problém, se kterým se nikomu nepochlubily. Je to tak – ač se zrozenci v Panně snaží všechno zvládat na výbornou a působit vyrovnaně, uvnitř jsou neustále nejistí, jestli dělají vše správně. Vždy v sobě řeší nějaký problém, ale dalo by se říct, že tento vnitřní konflikt vlastně milují a chtějí s ním žít. Posouvá je totiž dopředu a zabraňuje tomu, aby upadli do nečinnosti a neužitečné pohody, která nikdy nedělá věci dokonalými a dlouhodobě pro ně představuje nesnesitelnou nudu.

    Přečtěte si také: