Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Charakteristika znamení - Blíženci

    24.5.2011, Hana Kudrnová

    Pokud jste se sblížili právě s Blížencem, mohu vás ujistit, že vás čekají krušné chvíle – máte totiž na krku místo jedné vyrovnané osobnosti hned dvě vyrovnané osobnosti. A asi už tušíte, že to nevěstí nic jednoduchého. Na druhou stranu se nemusíte bát, že se s Blížencem budete nudit.

    Nudit se opravdu nebudete, protože Blíženec v sobě pociťuje neustálé vnitřní pnutí, které ho žene pořád jinam: neví, jestli pracuje na správném místě a neustále spřádá plány o tom, co tedy bude v budoucnu dělat. Pokud je ještě studentem, není si vůbec jistý, jestli studuje ten správný obor, a přemýšlí, na jakou další školu se k této ještě přihlásí. Studuje teď například sociologii, která je pro jeho pronikavou inteligenci dostatečně vědecká, ale... není vědecká až moc? Možná raději přejde na něco uměleckého, aby v tomto upjatém oboru nezabředl a nestal se z něj konzervativec bez rozhledu. Nejlépe ale bude studovat oba obory zároveň, a protože si pořád nebude jistý, který je lepší, přidá si k tomu ještě třetí školu navrch.

    Velkou předností Blíženců je právě jejich inteligence. Jsou rychlí a bystří, dali by se označit za renesanční bytosti. Pravděpodobně pro ně nebude problém číst knihu o biologii, zatímco mají rozečtené Krchovského básně a v kabelce ještě pro jistotu tahají faktografickou knihu o počátcích mezopotámské civilizace. Ve volných chvílích si nejraději přečtou pěknou beletrii nebo v pozdějším věku pak historický román. Velmi rádi sbírají různorodé informace, a protože v této zájmu tkví jejich záliba, většinu věcí si rovněž dobře pamatují a stávají se z nich potom vzdělaní lidé s velkým přehledem. Blíženci se tak snadno a nejspíš nechtěně stávají těmi osobnostmi, které lidé bez takových schopností rádi nazývají intelektuály.

    Přes svou sečtělost ovšem Blíženec není žádným usedlým konzervativcem. Všechny věci ho zajímají i po praktické stránce a taky se je takto snaží poznat. Horko těžko však u něčeho udrží pozornost dostatečně dlouho na to, aby s konkrétními věcmi, oblastmi a povoláními dosáhl pravého štěstí. Přesto všechno mu nesmíte udělat jednu věc – příliš ho neupoutávejte a nevytvářejte mu stereotyp, v takovém případě by se stal nevrlým a uzavřeným. Co se však týče partnerství – Blíženec je sice neustále nejistý, ale pokud o něj opravdu máte zájem a přesvědčíte ho o svých kvalitách, lehko k vám přilne a nebude mít tendenci od vás utíkat.

    Přečtěte si také: