Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Charakteristika znamení - Býk

    23.5.2011, Hana Kudrnová

    Lidé narození ve znamení Býka se vyznačují tak pozitivními vlastnostmi, jako je hrdost, síla osobnosti a síla vůle. Možná že slovo „síla“ by se dalo považovat za nejlépe vystihující slovo jejich povahy. To, co muže a ženy Býky opravdu spojuje s běžným býkem - zvířetem, však není obyčejná fyzická síla nebo lehce přenesený význam síly například do podoby tvrdohlavosti (jak je tomu u Beranů a Lvů), jde tu o opravdovou vnitřní sílu, kterou nespatříte díky nějakým expresivním výbuchům, ale je to fluidum, které Býka obklopuje, aniž by cokoliv dělal.

    Býk totiž vůbec není extrovert, jak by se z názvu znamení dalo předpokládat. Většinou mu stačí, že si může zastávat své pevné názory, se kterými se nesnaží ovládnout svět. V první řadě doufá, že se lidé nebudou snažit přesvědčit ho o opačných tvrzeních a dají mu jednoduše pokoj. Býk s vámi nebude sáhodlouze diskutovat nad vážnými tématy, která sužují svět, Býk totiž není intelektuál. Ne že by nebyl dost chytrý – v hlavě mu to šrotuje na sto procent, on spíš není tak hloupý, aby si vytvořil okamžité názory na základě polovičatých informací a pak je zapáleně hájil, aby si vydobyl respekt. Ten si totiž výhradně získává tím, že se někde objeví a ti správní lidé si ho najdou.

    Od znamení Býka by se také dala očekávat prudkost a výbušnost. Lidé narození v tomto znamení takoví na jednu stranu jsou a na druhou nejsou. Pokud žijete ve společné domácnosti s Býkem, nemusíte se bát, že by vám každý den chystal hádky na italský způsob nebo zrudnul vzteky pokaždé, když se podíváte na člověka opačného pohlaví. Vztek u Býka není chronický a projeví se jednou za čas, když se nahromadí větší množství nepřístojností, které zakončí nějaká třešnička na dortu. Pak nastane výbuch hodný Býkovy síly – zničí všechno, co je v dosahu. A na rozdíl od Berana, který si nespokojenost vybíjí průběžně, se na problém hned tak nezapomene. Býk si vaše ublížení pamatuje se silou sobě vlastní.

    Takovým situacím se ovšem dá předcházet. Býk se nevzteká proto, že by ho to snad bavilo, ale je k tomu prostě dohnán okolnostmi. Tyto bytosti potřebují svůj vlastní klid, své vlastní teritorium – nadevše milují rodinný krb – a okruh rodiny a blízkých přátel, na které se může spolehnout. Potom je nejvíc spokojený a sám pro ně udělá vše, co bude v jeho silách.

    Přečtěte si také: