Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Nezapomeňte na cestovní pojištění

    28.6.2015, Alice Jendelová

    Vaše dovolená se blíží a vy už se nemůžete dočkat. Počítáte dny v kalendáři a už se vidíte na pláži, v hotelu nebo jak vyrážíte vstříc dobrodružství cizích zemí. Nezapomeňte ale na vhodné cestovní pojištění.

    Odjezd na dovolenou s sebou nepřináší jen krásné myšlenky s vidinou volna, které si plánujete maximálně užít. Je to zároveň období největšího zařizování a stresu. Lehce pak člověk na něco zapomene.  Máme pro vás pár nejdůležitějších bodů, na co před cestou nezapomenout.

    • Doklady – Zkontrolujte vaše cestovní doklady (občanský průkaz či pas – pamatujte, že byste je neměli vyvážet oba, ale pouze jeden).
    • Léky - Zařiďte případné očkování, projděte si doma lékárničku a dokupte, co je třeba.
    • Pojištění – Nezapomeňte na pojištění a zbytečně na něm nešetřete pár korun.

    Právě pojištění mnoho z nás podceňuje. Rozhodně nevsázejte na to, že když jedete s cestovní kanceláří, jste pojištění. Zkontrolujte si toto ve smlouvě, ale většinou je pojištění na klientovi. Pokud vás podpis smlouvy zájezdu teprve čeká a cestovní kancelář pojištění nabízí, vždy si zkontrolujte, jaké je. Výhodné cestovní pojištění si sjednáte častěji spíše individuálně a určitě si vyčleňte chvilku na srovnání, co je pro vás lepší. A rozhodně se nevyplatí na pojištění šetřit.

    Cestovní pojištění na poslední chvíli

    Pokud už se dovolená opravdu hodně rychle blíží a vy nemáte čas zajít do pobočky pojišťovny, můžete uzavřít cestovní pojištění online. Žijeme přeci ve 21. století, kdy stačí jen pár kliknutí a vše je vyřešeno. Ideální je využít kalkulačku cestovního pojištění, kde jen zadáte, kdy a kam jedete a možnosti připojištění. A nemusíte pojistit jen sebe, ale klidně celou rodinu naráz.

    Na co nezapomenout při sjednání cestovního pojištění

    Nejdůležitější je si pojištění zařídit, to je jasné, ale co vše připojistit a využít? Určitě musí smlouva obsahovat pojištění léčebných výloh a asistenční služby. Rozhodně doporučujeme úrazové připojištění a pojištění odpovědnosti za škody. Zcela na vašem uvážení je, zda si necháte připojistit zavazadla. Pokud cestuje letadlem a čeká vás přestup, možná by těch pár korun nebylo na škodu. Ale pozor, své zavadla musíte důkladně zabezpečit.

    TIP: Přečtěte si více o pojištění zavazadel na zprávy.aktualne.cz.

    Když už jste na dovolené

    Vždy se informujte u své pojišťovny, co vše máte mít při výjezdu s sebou, ale většinou nemusíte mít vytištěnou smlouvu, stačí mít kartičku s veškerými údaji nebo si alespoň uložit číslo na asistenční službu. Pro jistotu si někam uložte i číslo smlouvy, aby pak hovor s asistenční službou proběhl co nejlépe.

    Vždy si projděte pojistné podmínky, abyste věděli, jakým způsobem postupovat při nějaké nečekané události. Nejčastěji to bývá tak, že v případech léčebného ošetření, jehož výlohy můžete uhradit na místě, zaplatíte a schováte se veškeré účtenky (vždy si o ně řekněte!) a po návratu kontaktujete pojišťovnu, která vám je následně proplatí. Při vyšších částkách či závažnějších problémech vždy zavolejte na asistenční linku.

    Nejdůležitější však je předcházet nebezpečným situacím a zbytečně neriskovat.

    Přejeme vám, ať vaše dovolená proběhne bez jakýchkoliv komplikací. A jestli ještě pořád nevíte, kam vyjet na dovolenou, přečtěte si 7 tipů pro chytrý výběr last minute zájezdu

    Přečtěte si také: