Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Jak uspořádat maturitní ples?

    27.2.2015, Komerční sdělení

    Čtvrtý ročník střední školy v sobě neskrývá pouze tvrdou přípravu na maturitu, ale také je zde čas na zábavu. Je to doba, kdy třídy pořádají maturitní plesy. Uspořádat ples, na který nikdo nezapomene, dá mnoho práce. Ale jak se říká, bez práce by nebyly koláče, a proto za to veškerá námaha stojí.

    Těžké začátky

    Shodnout se na tom, jak bude samotný ples vypadat, do jakého tématu bude laděn, představuje hned na úvod velkou výzvu. Ve třídě je zhruba kolem třiceti studentů a každý má trošku odlišnou představu. Důležité je být ochotný vyjednávat a zvolit cestu kompromisu. Nikdy se nic nezkazí hlasováním. Vždy můžete o několika návrzích hlasovat a menšina se podřídí většině.

    Místo a datum konání plesu

    O termínu a místě konání plesu by se mělo rozhodovat jako první. Sál se musí ve většině případů zamlouvat minimálně na rok dopředu. V jednotlivých městech je více škol a více tříd, proto se může stát, že datum nebo místo budou už obsazené. Využít můžete kongresová centra, besedy, divadla nebo koncertní sály.

    Finance

    Zpočátku budete muset do svého plesu peníze investovat, po plese se vám ovšem část peněz vrátí a některé třídy i vydělají. Pokud budete určitou sumu peněz vybírat už od prvního ročníku, nebude to pro rodiče tak velká finanční zátěž jako při výběru všech peněz najednou ve čtvrtém ročníku. Vybrané peníze uložte na účet v bance (výhodný je spořicí účet bez poplatků, kdy se vám budou peníze zhodnocovat).

    Kromě vlastních peněz ples financují sponzoři. Existuje velké množství firem, které přispějí určitou částkou jen za to, že budou mít umístěnou reklamu na plese. Pokud firmy nepřispějí finanční částkou, můžou přispět svým produktem do tomboly.

    Peníze, které do plesu vložíte, se vám budou vracet díky prodeji lístků a prodeji tomboly. Proto se vyplatí mít sál s velkou kapacitou, kam můžete pozvat velké množství lidí. Nalákat lidi na ples můžete také pomocí plakátů a reklamy.

    Kapela

    Představuje jednu z nejdůležitějších součástí večera – celý večer se stará o zábavu. Vybírejte kapelu, která má široký repertoár, tím se zavděčíte účastníkům plesu všech věkových kategorií.

    Moderátor

    Opět představuje velmi důležitou součást večera. Provází hosty celým večerem. Nevybírejte ho proto podle ceny, ale podle kvality. Klidně si nechte někoho doporučit.

    Fotograf a kameraman

    Pokud chcete mít na ples nějakou vzpomínku, neobejdete se bez fotografa a kameramana. Vybírejte obezřetně. Na internetu jich najdete velké množství, nikdo vám ovšem nezaručí, že jsou to profesionálové.

    Na zařizování je toho při maturitním plese opravdu velké množství. Práci je dobré ve třídě rozdělit, aby každý dělal něco a na přípravě se podíleli všichni společně. Pak je to ten nejhezčí maturitní ples. Každý ví, kolik za tím stálo dřiny, hádek, kompromisů. Na plese na vše rychle zapomenete a budete si jen užívat svůj krásný večer.

    Přečtěte si také: