Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Kam za lyžováním? Rodinná dovolená v Rakousku

    28.11.2014, Komerční sdělení

    Léto už skončilo a před námi je období zimy. Mnoho lidí v této době začíná přemýšlet nad tím, kam se během vánočních svátků nebo po Novém roce vydají na hory. Pokud se Vám nechce cestovat příliš daleko, milujete dlouhé sjezdy s perfektně upraveným povrchem a měli zajištěné perfektní podmínky pro lyžování, pak je naším tipem jednoznačně dovolená v Rakousku.

    Rakousko nabízí ve střední Evropě jednoznačně nejlepší podmínky pro lyžování po celou zimu. Nikde jinde nenajdete tolik různých středisek a více kilometrů sjízdných sjezdovek. Některá střediska v sousedním Rakousku jsou opravdu rozsáhlá, takže lze u více sdružených sjezdovek využít pouze jeden skipas.

    Proč se do Rakouska vydat?

    Existuje mnoho důvodů, proč zvolit Rakousko pro zimní dovolenou. Hlavním důvodem, proč tuto destinaci navštěvuje tolik českých lyžařů a milovníků zimy je fakt, že rakouské Alpy jsou téměř za rohem. To znamená, že se tam lze jednoduše dopravit za pár hodin vlastním autem a dokonce se i vyplatí vydat se sem pouze na jednodenní výlet. Další velkou výhodou jsou ceny, které jsou téměř srovnatelné s cenami v našich tuzemských střediskách.

    Další výhody Rakouska:

    • nesetkáte se zde s téměř žádnými frontami u vleků
    • kvalita sjezdovek
    • poskytované služby

    Každé si přijde na své

    Do Rakouska nejčastěji jezdí milovníci sjezdového lyžování. V rakouských Alpách je nespočet svahů pro začátečníky, pokročilé, náročné uživatele nebo rodiny s dětmi. Rakousko je doslova rájem i pro snowboardisty, neboť téměř v každém středisku je přichystán velký snowboardový park vybavený U-rampami a různými freestylovými překážkami.

    V Rakousku se nezapomíná ani na běžkaře. I když zde hraje hlavní roli sjezdové lyžování, naleznete zde i střediska, která jsou určena právě pro milovníky bílých stop. Jednou z oblastí, která je přizpůsobena hlavně běžkařům, je Dachstein.

    Pokud jste Vy nebo Vaše děti nikdy nestáli na lyžích nebo snowboardu, téměř v každém středisku můžete využít služeb lyžařských škol, kde Vás naučí základům. K dispozici jsou zde i česky hovořící instruktoři, takže se nemusíte obávat, že tomu neporozumíte.

    Další aktivity v Rakousku

    Kromě lyžování v Rakousku si mohou návštěvníci pobyt zpříjemnit i dalšími aktivitami. Téměř na každém svahu můžete navštívit různé horské chaty a restaurace a ochutnat zde různé tradiční rakouské speciality. V některých areálech lze navštívit také lyžařské a snowboardové akce, které se zde konají po celou zimu. Po lyžování mnoho lidí upřednostňuje relaxaci a odpočinek, proto je mnoho ubytovacích zařízení vybaveno wellness centry s bazénem a saunou.

    Ve wellness centru si nejenom odpočinete a načerpáte novou energii, ale také uvolníte namožené svaly z lyžování. Na své si zde přijdou i lidé, kteří upřednostňují večerní zábavu. Pokud se rozhodnete pro dovolenou v Rakousku, jistě nebudete zklamaní. Nejenom, že se Vám zde zalíbí místní atmosféra, ale celý pobyt Vám zpříjemní i usměvavý a velice ochotný personál.

    Tip na lyžařské středisko

    Pokud jste nikdy v Rakousku na zimní dovolené nebyli a jste příznivcem sjezdového lyžování. Doporučujeme Vám vydat se do lyžařského střediska Kaprun. Jedná se o rakouské městečko, u kterého je ledovec zvaný Kitzsteinborn. Tento ledovec sahá až do výšky přes 3000 metrů nad mořem, takže jsou zde ideální podmínky pro lyžování po celou zimu. Tento areál je velice oblíbený nejenom kvůli tomu, že se jedná o první ledovcové lyžařské středisko, ale také, že je zde mnoho tratí různých obtížností.

    I když je v Rakousku nespočetné množství ubytovacích zařízení všech kategorií, nezapomeňte si i tak udělat včasnou rezervaci. Rakouské Alpy totiž nenavštěvují pouze čeští lyžaři, za lyžováním se sem vydává více než 70 % lidí ze zahraničí.

    Přečtěte si také: