Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • V posteli se zbytečně neomezujte, a pořiďte si matraci na míru

    30.10.2014, Komerční sdělení

    Bez dostatečného množství spánku si život nedovedeme ani představit, a k plnohodnotnému spaní je potřeba komfortní postel s kvalitní matrací. To je pravidlo, které platí pro malé i velké. Jen ti druzí si občas myslí, že sehnat větší či delší matraci je problém. Není to pravda.

    Na velikosti hodně záleží

    Až si budete kupovat novou matraci, měli byste se zamyslet nejen nad materiálem, ze kterého je vyrobená, její konstrukcí, ortopedickými vlastnostmi či životností, ale také nad její velikostí. Možná by někoho ani nenapadlo, že uvolněná ruka sahající až na zem, nebo věčně čouhající nohy z postele nemusí být každodenní součástí nočního odpočinku. Abyste se dobře vyspali, je zapotřebí správná velikost matrace.

    Při rozhodování  o velikosti postele, respektive matrace,je třeba vzít v úvahu váš typ postavy a tělesné rozměry. Ideální šířkou jednolůžka je 80-90 cm, dvojlůžka 160-200 cm. Délka by měla odpovídat vaší výšce plus 15-25 cm pro polštář. Standardními a nejprodávanějšími rozměry jednolůžek, na které nyní český výrobce matrací Tropico u vybraných modelů nabízí garanci dodání do 4 pracovních dnů, jsou tedy 80x200, 90x200, 85x195, dvojlůžek 160x200, 180x200.

    Nechte si vyrobit matraci na míru

    Ať počítáte, jak počítáte, do těchto standardních rozměrů se nevlezete? Pak potřebujete matraci na míru. To je matrace, která bude vyrobená přímo pro vás, na základě konkrétní objednávky a složení zálohy. Oproti běžným cenám sice zaplatíte menší příplatek (zhruba 10% na 10 cm), ale ten za pohodlný a komfortní spánek určitě stojí.

    Matraci na míru, na které se konečně budete moct bez omezení roztáhnout, vám zajistí kterýkoliv prodejce matrací Tropico po celé České i Slovenské republice. Zkušení a vyškolení prodavači vám rádi pomohou vybrat konkrétní model vhodný pro vaši hmotnost, váhu a typ postavy. Pak už jen nezapomeňte, že pod matraci s atypickými rozměry, je vhodné mít i lamelový rošt odpovídajících rozměrů.

    Přečtěte si také: