Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Bruslením k pevné postavě

    24.4.2014, Lucie Nová

    Jaro je tady a vy konečně můžete vylézt se své nory a začít připravovat svoji figuru na letní sezónu. Ta již pomalu ale jistě buší na dveře. Nepatříte ale mezi nadšené běžce, kteří již zaplavili nejrůznější cestičky a stezky? Co takhle vyrazit na in-line brusle?

    Jak začít

    Dnes se na in-line bruslích prohání kde kdo. Doba, kdy na nich své umění předvádělo jen pár nadšenců je už dávno za námi. Proto i vy zahoďte všechny svoje předsudky a strach za hlavu a pořiďte si ty své. Na Radicalsport.cz naleznete nejen dámské, pánské a dětské kolečkové brusle, ale také další pomůcky a doplňky jako chrániče, batohy, ledvinky a další.  Ať už jste začátečník nebo pokročilý, bezpečnost byste měli řadit vždy na první místo.

    Proč zrovna bruslení? Aneb jeho největší přednosti

    Ač se to možná na první pohled nezdá, bruslení vám dá do těla stejně dobře jako jiný sport. Pro ty, kteří se sportováním teprve začínají je naprosto ideální, jelikož bruslit vydržíte mnohem déle než například běhat. Nemluvě o tom, že u něho spálíte přinejmenším stejné množství kalorií. Bruslení vám zároveň šetří kloubní aparát. Při běhu se vaše klouby potýkají s otřesy způsobenými tvrdými dopady na běžeckou plochu. Při bruslení nohy zvedáte a pokládáte také, ale brusle se po zemi sklouzne a výsledný dopad je tak výrazně změkčen. Ať už máte vyšší tělesnou váhu anebo jste štíhlé postavy, předejdete tak možným zdravotním problémům a komplikacím v budoucnu.

    Samotná povaha pohybu, který při bruslení provádíte, má silný vliv na svaly dolních končetin. Delší časový interval, po který máte kontakt se zemí, způsobuje, že stehna, boky, lýtka a především hýždě posilujete mnohem efektivněji.

    A co patří mezi další výhody, které vám bruslení poskytne? Sportujete venku, nejčastěji v přírodě. K dobrému pocitu, že jste se sebou něco udělali, můžete přidat i to, že jste zase celý den neproseděli u svého počítače. Pročistíte si hlavu a možná při té příležitosti potkáte svou spřízněnou duši nebo navážete nová přátelství.

    Kromě základní výbavy pořízené na počátku, nemusíte do bruslení investovat nic dalšího. Ušetřené penízky, za které byste jinak platili svého trenéra nebo vstupy do fitcentra, zužitkujete jistě příjemnějším způsobem.

    No, a neposledně prožijete zábavu, jejíž výsledný efekt na sebe v podobě pevnější postavy, zvednutého sebevědomí a dobře stráveného času, nenechá dlouho čekat.

    Takže na nic nečekejte, popadněte brusle a vyrazte ven. Je tam krásně!

    Přečtěte si také: