Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Bleší trhy - nová nákupní disciplína

    18.11.2012, Kateřina Ondíková

    Láká vás starý nábytek? Máte rády originály a věci s příběhem. Mít celý byt zařízený od nejmenovaného skandinávského výrobce není nic špatného. Pokud však toužíte po osobitém stylu a individualitě, stačí interiér rozzářit drobnými doplňky s rodokmenem.

    V dnešní době jsou nové originální doplňky velký zásah do vašeho rozpočtu. Jednoduše, co je výjimečné, to je drahé. Chcete-li vykouzlit originální nádech a atmosféru, zkuste pro pár větších či menších drobností zajít na bleší trhy. Takové akce existují od pradávna napříč celou Evropou. Své trhy mají všechna velká města na Starém kontinentu. Čas od času se zde dají nechtěně pořídit starožitné skvosty. Chce to jen trochu štěstí.

    Na bleších trzích nemusíte kupovat vůbec nic. Stačí se jimi projít pouze pro inspiraci. Ale málokdo z nich odejde bez koupi např. drobného šperku. Staré obrazy, hodiny, dekorace. Drobné řetízky, prstýnky, brože. Starožitná křesla, stoly a taburety. Záleží jen na vás, co zaujme vašeho dekorativního ducha. Samozřejmě ne všechny věci jsou starožitné, ale minimálně jsou jiné, než co vídáme u svých známých doma. Ale to jistě roztomilým dekoracím odpustíte.

    Smlouvat se vyplácí!

    Pokud nepatříte mezi schopné obchodníky a na smlouvání máte málo jižanských genů, pak přizvěte na lov zdatnou kamarádku. Rázem spojíte zábavu s dobrým pocitem skvělého nákupu. Cena, o které prodejce tvrdí, že je jedinečná a dolu jít nemůže, je nadsazená leckdy až desetinásobně. Nebojte se i několikrát vrátit. Uvidíte, jak vaše cena bude dřív nebo později platná. Hned ze začátku si nastavte svou částku, za jakou vám nový bytový doplněk bude říkat: pane, a té se nepusťte. Prodejce i vy budete nakonec spokojeni.

    Tento druh trhů samozřejmě není pro každého. I já jsem se dlouho ostýchala k návštěvě. Prodejci nabízejí různou škálu předmětů různé i pochybné kvality. Nesmíte také moc dlouho přemýšlet, kde asi předměty nabyli oni. Uvidíte samy, pár ostychů se rozplyne a vy se budete na své honbě za poklady cítit jako doma!

    Přečtěte si také: