Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Hubnutí nejen do plavek

    12.10.2012, Eva Mikšíková

    Spousta žen si dává po novém roce a zejména s příchodem teplého počasí za cíl, že chce zhubnout, aby vypadala pěkně v plavkách. Proč si ale takový cíl nedáváme i během roku?

    Důležitá je motivace

    Každá z nás ví, že v létě bude muset odhodit všechny vrstvy oblečení a „na férovku“ ukázat, co pod tlustými svetry a kabáty skrývá. Proto se snažíme na poslední chvíli zhubnout přebytečná kila, která jsme zejména přes zimní měsíce nastřádaly. Proč se ale nehlídáme i během roku, když víme, že na tuto chvíli opět dojde? Proč se nesnažíme udržovat v kondici, jestliže víme, že po měsících nicnedělání bude hubnutí o to těžší?

    Chybí nám motivace a důvod, pro který bychom se udržovaly krásné. Vždyť k čemu je dobré hlídat si váhu, když si jednoho nebo dvou kil navíc nikdo pod tlustým svetrem stejně nevšimne? Jenže z jednoho kila jsou potom dvě, ze dvou čtyři a jde to pořád dál.

    Najděte si svůj důvod, proč být krásná

    Pokud chceme vypadat krásně a udržovat si štíhlou postavu také během zbytku roku, měly byste si najít svůj důvod, pro který to budete dělat. Dobrou motivací je přítel, pro kterého chcete vypadat atraktivně nebo odměna, kterou si při udržení váhy dopřejete. Uzavřete s partnerem dohodu, že pokud zhubnete, nebo si udržíte váhu, vyrazíte spolu na wellness víkend, jestli sázku prohrajete, vyrazíte společně na fotbal. Uvidíte, jak vás hubnutí začne najednou bavit.

    Méně znamená více

    Určitě není na místě začít ihned držet nějaké drastické diety. Méně v tomto směru znamená více. Pokud nasadíte na začátku dietu, při které budete hladovět, budete jenom unavená, podrážděná a jakmile hladovku porušíte, ihned naberete zpátky všechny kila i s úroky.

    Ideální je omezit stravu. Jíst minimálně pětkrát denně po menších porcích a minimálně tři krát týdně sportovat. Pro začátek stačí například rychlá chůze, poté můžete přidat i další aktivity, jako je posilovna nebo plavání.

    Důležité je nejen zhubnout, ale váhu si udržet, abychom na jaře opět nemusely „hubnout do plavek“. 

    Přečtěte si také: