Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Kolik je hodin? Čas na pořízení hodinek!

    17.5.2012, Marika Postlerová

    S postupem času, kdy se svět stává plný technických vymožeností, už jen málokdo nosí klasické hodinky. Každý má mobilní telefon, ten mu čas spolehlivě „poví“. Nenechte se však mýlit! Trend náramkových hodinek se opět vrací do módy a znovu se stává osvědčeným doplňkem každého outfitu. Staňte se tedy pány svého času se stylem!

    [caption id="attachment_99959" align="alignright" width="150" caption="Hodinky Casio"]Hodinky Casio[/caption]

    Počátky tohoto technického díla spadají až do přelomu 15. a 16. století. Tehdy se používaly hodinky kapesní a takto je měli v oblibě všichni až do prvních náramkových hodinek, jež byly vytvořeny roku 1904 známou společností Cartier. V dnešní době se s nimi můžeme setkat v nejrůznějších modifikacích. Kromě náramkových a kapesních si můžeme vybrat mezi mechanickými a elektronickými, nebo se rozhodnout mezi digitalními a analogovými. Ať už si je však někdo pořídí jako ukazatel času nebo jako zdobný šperk, plní svůj účel náramně.

    Jedněmi z nejrozšířenějších hodinek na světě jsou hodinky Casio. Společnost, jež proslula především díky výrobě elektronických kalkulaček, pronikla roku 1974 na světový trh i s výrobou hodinek. Při jejich vývoji vždy hledí na užitečnost pro koncového zákazníka. S dalšími novými modely tedy často přicházela na svět nějaká novinka, kterou jste v tu dobu na jiných hodinkách ještě neviděli. Proto dnes jejich hodinky dokáží zobrazovat obrázky, určovat teplotu nebo momentální zeměpisnou šířku či délku, měřit atmosférický tlak apod. Ne nadarmo je hlavním mottem společnosti „kreativita a přínos“!

    [caption id="attachment_99960" align="alignleft" width="150" caption="Hodinky Casio"]Hodinky Casio[/caption]

    Vaše hodinky vyjadřují váš styl, a proto si při jejich volbě dejte záležet a zbytečně nespěchejte. Kromě zásadního rozhodnutí, zda si pořídit hodinky sportovní nebo spíše elegantní, se často lidé rozhodují mezi koženým a kovovým řemínkem. Obojí má své výhody i nevýhody. Kov se samozřejmě nevytahává a nemůže se po dlouhém nošení přetrhnout. Zase na druhou stranu často je jako velká výhoda kožených řemínků shledáváno, že jejich délka je nastavitelná a také že pásek nikde neškrábe ani „nekouše“. Výběr je ale vždy na každém z nás, ale ať si vezmete pestrobarevné „digitálky“ nebo elegantní „ručičkovky“, s hodinkami budete trendoví.

    Přečtěte si také: