Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Výběr kosmetiky: Make-up pro každý typ pleti!

    13.5.2012, Marika Postlerová

    My ženy chceme vypadat dobře. Líčení je více či méně součástí našeho života. V životě se ale vyskytnou i situace, kdy si pomyslíme, že nám snad líčidla více škodí, než pomáhají. Už jen objevit vhodnou barvu make-upu někdy bývá velice obtížné, natož pak najít řešení pro nevzhledné šmouhy od jeho roztátí. Se správným přístupem však dekorativní kosmetika může udělat velikou parádu každé ženě!

    Při výběru make-upu je důležité nepořizovat si automaticky to, co vám poradí kamarádka. Každá žena má jinou pleť, a proto se k ní musí i jinak přistupovat. Suchá nebo citlivá pokožka reaguje lépe na tekutější kosmetiku případně s nějakými přírodními složkami, jako je heřmánek, aloe vera nebo levandule. Dodá vašemu obličeji jas a suchá místa krásně zvláční. Naopak mastnou pleť je možné zmatnit pudrovým make-upem, který zároveň působí velmi přirozeně.

    Nejsnazší výběr má samozřejmě normální typ pokožky. Dokáže strávit prakticky každý druh make-upu. Kromě klasického tekutého a sypkého make-upu je možné použít i pěnový nebo tuhý. Kosmetika na pěnové bázi je lehká a dokáže nádherně rozjasnit pleť. Tuhý make-up je zase výborný na krytí a je vhodný například pro večerní líčení či fotografování.

    Největší problém samozřejmě nastává při vyšších teplotách. Make-up má v tu dobu tendenci se nadměrně rozpouštět a hromadit se v různých záhybech obličeje, jako jsou oční víčka. Ve zvláště slunných dnech je tedy také lepší použít sypkou kosmetiku, která pohlcuje mastnotu. Pokud však máte pleť od přírody krásnou a bez větších nedostatků, naprosto vám postačí tónovací hydratační krém, který sjednotí barvu pokožky, aby působila celistvě. Krytí je však jen lehké, nepůsobí tedy maskovitě.

    Na výběru vhodného odstínu make-upu je dobré si dát záležet. Nestačí si nanést trochu líčidla na ruku. Nejlepší je zkusit ho v oblasti lící nebo brady a porovnat výsledek nejen v prodejně, ale i na denním světle. Nejlepší make-up je potom takový, který je na vás v podstatě nezpozorovatelný.

    Mít jeden přípravek celý rok také není nejvhodnější. V průběhu ročních období se totiž odstín pleti mění. Make-up, který vám sedí v zimě, bude po dovolené u moře pravděpodobně nemožné použít. Není však nutné mít doma mnoho odstínů, ale základem by měl být jeden make-up pro vaši obvyklou barvu pleti a jeden tónovací krém pro letní opálení. V tu dobu je pleť krásná sama od sebe a stačí jen zjemnění a sjednocení tónu pokožky.

    Přečtěte si také: