Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vyberte si své vysněné svatební šaty! Poradíme, co letí!

    8.1.2012, Jana Dolejšová

    Pro každou nevěstu je nejdůležitější výběr svatebních šatů. To je zcela logické: přišel její snový den, kdy se chce cítit jako princezna a být středem pozornosti. Jak docílit toho, aby si o krásné nevěstě a jejích šatech povídali ještě dlouho po svatbě? Jde o správný výběr! Přečtěte si naše tipy a oslníte!

    Barva

    Základem je výběr správnés barvy. Svatební šaty už dávno nemusí být klasicky bílé. Pokud máte pocit, že vám bílá barva příliš nesedne, neváhejte sáhnout po barvě champagne, cappuccino, nebo po odstínech meruňkové. Toužíte-li po nevšedních a více extravagantních šatech, nemusíte se bát ani romantických barev jako je fialová, zelenkavá, nebo dokonce i sexy rudá. Krásným a zajímavým kompromisem mohou být bílé šaty zdobené barevnou mašlí, páskem, nebo kamínky.

    Střih

    Víme to všechny. Střih dokáže udělat hodně. Ten správně zvolený zvýrazní vaše přednosti a zakryje nedokonalosti. Rada je jednoduchá: pokud máte krásné nohy, nebojte se zkrátit sukni! Pokud se pyšníte vnadným dekoltem, pak prohlubte výstřih! Jestli však stále váháte nad stylem, může vám napovědět tip vaší postavy! Postava s plnými boky, poprsím a nevýrazným pasem? Typické „jablko“. Pas stáhněte korzetem zdobeným podélně. K jeho zvýraznění můžete použít i pásek. Ramena nechte odhalená.

    Máte-li plné boky, i poprsí a útlý pas, pak máte postavu zvanou „přesýpací hodiny“. Pro tento typ postavy jsou vhodné téměř všechny styly. Doporučujeme však zvýraznit štíhlý pas. Toho můžete docílit širší sukní do tvaru písmene A a korzetem s hlubším výstřihem. Slušet vám budou i šaty v antickém stylu.

    Jestli máte spíše sportovní, chlapeckou postavu zaměřte se na zvýraznění křivek a ženskosti. Vybírejte si šaty korzetové se zdobenou širokou sukní. Korzetem můžete simulovat širší boky a větší poprsí. Slušet vám budou i odhalená záda a něžné šperky.

    Pokud máte širší boky a užší hrudník, máte postavu „hrušky“. Hodí se pro vás šaty se zvýšeným pasem a širší, nezdobenou sukní z pevného materiálu. Vyvarujte se sukní, které by obepínaly vaše boky. Zvýrazněte spíše horní část trupu a to například šperky, nebo hlubším výstřihem.

    Připomíná-li vaše postava tvar trojúhelníku (máte širší ramena a útlé boky) vyvarujte se úzkých sukní. Zvolte jednoduchý korzet. Spodní část by měla být výrazná, zdobená, či asymetrická.

    V roce 2012 jsou v módě šaty netradiční. Ať už s krátkou sukní, či s rukávy je bílá stále nejoblíbenější. Korzetová klasika však nic pokazit nemůže. Nejvhodnější a nejjednodušší cestou je svatební salon. Vyškolený personál vám poradí s výběrem barvy, střihu a máte širokou nabídku různých modelů, i materiálů. Půjčit si můžete doplňky hodící se k šatům bez dlouhého a namáhavého vybírání v obchodech. Svatební salony nabízejí i společenské šaty, které se mohou hodit na zábavu po hostině. Výhodou je, že pokud si svatební salon oblíbíte, víte kam zajít, až budou potřeba plesové šaty.

    Přečtěte si také: