Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Radíme: Jak o svou pleť pečovat v zimě?

    20.12.2011, Jana Dolejšová

    Pokud toužíte po krásné pleti, která bude dlouhou dobu krásná, svěží a mladá, je nutné ji věnovat péči i v zimě. Zima, mráz, vlhko a změny teplot pokožce moc neprospívají. Pokud se objevuje červenání, rudnutí, popraskání, nebo pnutí, je nejvyšší čas hýčkat svou pleť pomocí našich triků!

    V zimě je pleť vysušená a citlivější, než v létě. Přecházením z mrazu do tepla, nebo dlouhým máčením v teplé vodě vaše kůže trpí. Proto je důležité pleť hydratovat a vyživovat. Toho můžete docílit mastnějšími krémy, masážemi a pleťovými maskami s obsahem medu, nebo mandlového oleje. Nedoporučuje se používat pleťovou vodu s obsahem alkoholu, protože alkohol pleť zbytečně vysušuje.

    Hydratovat pleť tak, aby byla svěží a elastická ale můžete i zevnitř a to dostatečným pitným režimem. V zimě nás žízeň netrápí tolik, jako v létě, ale je důležité vypít alespoň 2 litry denně. Nejlepší je pro pleť voda a zelený čaj, který má detoxikační účinky. Vyvarujte se kávě a alkoholu, které organismus odvodňují.

    Měli byste omezit časté peelingy obličeje, které mohou vaši citlivou pokožku v tomto období podráždit. Pokožku celého těla můžete rozmazlovat oleji, které - hlavně těsně po koupeli - uzamykají velké procento vlhkosti. Navíc skvěle hydratují a krásně voní!

    Jako ochranná pokrývka, která chrání pleť na obličeji je make-up. Rozhodně se vyplatí používat krém s UV filtrem proti slunci a to zejména pokud trávíte zimu na horách. Časté sprchování a dlouhé koupele vaší pleti spíše škodí. Pokožka ztrácí svůj přirozený ochranný film a stává se sušší. Pokud se však odmítáte vzdát dlouhého polehávání ve vaně, můžete do vody přidat oleje, nebo mléko.

    Pokud vám dělají starosti vaše ruce, které jsou podrážděné a napnuté, je třeba nosit rukavice! Také byste u sebe měli mít mastnější krém na ruce jako první pomoc. Dopřejte si jednou týdně výživnou kúru. Stačí položit ruce na pár minut do teplého oleje, promazat a nechat je přes noc uležet v bavlněných rukavicích. Suché a popraskané rty můžete chránit jelením lojem, nebo medem, který necháte vstřebat přes noc.

    K udržení krásné, zdravé pleti vám může dopomoci kosmetika. Příjemná a účinná je hlavně ta s obsahem aloe vera, pupalky, konopí, bambuckého a avokádového másla, či s obsahem panthenolu. Důležitá je také výživa a vitamíny. Pro pleť především vitamíny A, C, a E, které mají antioxidační účinky a zpomalují stárnutí! Tyto vitamíny najdete v citrusech, v kiwi, brokolici, rybízu, v játrech, špenátu, nebo v oříškách.

    Pokud vám vaše pleť dělá starosti, nebojte se zeptat o radu kosmetičky, nebo dermatologa.

    Přečtěte si také: