Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Modeláž nehtů

    16.4.2010, Tomas Huček

    Každá žena chce být ta nejkrásnější. Snaží se zaujmout pozornost mužů všemi možnými způsoby. Jedním z problémů, kterým však musí čelit, je lámavost přirozených nehtů. Řešením může být modeláž gelových nebo akrylových nehtů. Jedná se o proceduru, která existuje na trhu již delší dobu, avšak během posledních let se z ní stal absolutní hit.

    Nehtové salony se objevily skoro v každém větším městě a mnoho žen s velikou oblibou využívá jejich služeb. Nabízí kompletní pomoc s problematickými nehty. Jejich sortiment obsahuje jak prvotní ošetření poraněných nehtů, tak konečnou aplikaci gelových nehtů.

    Celý proces modeláže je velmi jednoduchý. V první řadě dochází ke kompletnímu očištění nehtu od nečistot a mastnoty. Následuje samotná aplikace gelového tipu, který je zataven pomocí UV lampy. Po zaschnutí tipu je nehet nabarven, ozdoben a nalakován. Vše probíhá rychle a během hodiny jsou všechny prsty hotové. Důležité je samozřejmě navštěvovat kvalitní salón, neboť při špatné aplikaci tipu může dojít k poraněním přírodního nehtu.

    Aplikují se dva druhy nehtů. Tím prvním jsou gelové nehty, jež jsou velmi odolné vůči mechanickému poškození a také dlouho vydrží jejich nátěr. Druhým typem jsou akrylové nehty. Ty jsou považovány za prodyšnější než gelové, avšak vyznačují se zápachem při modeláži. I ony jsou odolnější než přírodní nehty. Bohužel akrylové i gelové nehty vyžadují pravidelnou péči. Znamená to opakované návštěvy salónů a jisté finanční výdaje. Ceny za modeláže nehtů jsou rozdílné. Záleží na kvalitě poskytovaných služeb a materiálu. Obecně se však pohybují v řádech stokorun.

    Modeláž gelových nebo akrylových nehtů je bezesporu revoluční záležitostí v péči o ženské ruce. Je třeba jí věnovat dostatečný čas a prostředky na kvalitní aplikaci. V opačném případě by mohly nastat komplikace v podobě odchlipování tipů, poranění, spálení přírodního nehtu nebo dokonce vzniku plísní. U některých žen se navíc může objevit alergie na čistidlo nebo na umělé nehty. Pokaždé ale platí, že v případě komplikací je nutné vyhledat lékařskou pomoc.

    Přečtěte si také: