Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Podpatky: Do nebe a ještě výš!

    1.12.2011, Markéta Vocetková

    Některým ženám je výška dána od Boha, jiným ne. Nezáleží na tom, kolik centimetrů žena měří, vždy touží po tom, být ještě vyšší. Výška vyzařuje eleganci, pružnost a jakousi nadřazenost nad ostatními. Dnešní doba vidí vysokou ženu jako ideál krásy. Dávno pryč jsou klišé o pravidlech, že by žena měla být menší než muž.

    Výšku si člověk nevybírá. Těm ženám, kterým výška do vínku dána nebyla, byl dán jiný dar. Možnost nosit krásné boty na podpatku. Podpatky dělají ženu elegantnější, vyšší, vykreslí jí krásné křivky. Žena plující po ulici v lodičkách s jehlami mívá ladnou houpavou chůzi, jemně se vlní v bocích a je pro muže velice atraktivní.

    Mnohé z vás dozajista napadla známá myšlenka – podpatky se rovnají bolesti nohou, společenskému faux pas a vymknutému kotníku. To však nemusí být zdaleka pravda. Podpatky ve správné výšce mohou být pohodlné a navíc velmi sexy. Základem je jedno důležité pravidlo. Vybrat si správně své boty. Znám mnoho žen, které přijdou do obchodu s botami, vyzkouší si svou velikost, řeknou si „sedí dobře, a i když trochu tlačí, však ony se roztáhnou, a na podpatek si zvyknu, stejně už pospíchám…“

    Chyba! Na výběr bot si vymezte dostatečné množství času. Ujistěte se, že i při delším zkoušení boty vás netlačí noha. Nazujte si obě boty a projděte se v nich po prodejně. Boty nesmí tlačit, dřít a být nepříjemné. I v lodičkách byste se měla cítit pohodlně. Že je to nesmysl? Není! Jen musíte zkoušet větší množství bot. Vsaďte na kvalitu. Za boty se vždy se vyplatí připlatit si. Dražší boty jsou vyráběny z kvalitnějších, a tedy pohodlnějších materiálů, nohy v nich tolik netrpí. Kvalitní materiál zaručuje prodyšnost a noha se nepotí, má možnost dýchat.

    Co se výšky podpatku týče, myslet si, že hned budete ovládat chůzi na jehlách je naivní. Začněte nižšími podpatky například klínovými. Ty vám pomohou zvyknout si na zvýšenou polohu paty, ale zároveň mají dostatečnou základnu pro udržení rovnováhy. Když získáte jistotu, zvyšte podpatky. Vždy si kupujte takové boty, na kterých si budete jistá. Vyhnete se tak posměškům na ulici a zničeným podpatkům. Dobrý trénink chůze na jehlových podpatcích je chodit v nich nejprve doma, místo pantoflí. Naučíte se chůzi po rovném povrchu, později můžete zkusit krátkou cestu do obchodu, a až když se na to budete cítit, vyjděte v botách do práce. Platí zásada, že čím vyšší jsou vaše boty, tím menší kroky byste měla dělat. Chůze je pak vyrovnaná a elegantní. Uvidíte, kolik mužů i žen se na vás bude koukat ve vašich pohodlných botičkách a díky vaší nacvičené chůzi!

    Přečtěte si také: