Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Líčení, které odolá i extrémnímu počasí

    15.11.2011, Eva Hoření

    Patříte k ženám, které dbají na svůj vzhled a chtějí vypadat vždy dokonale? Nechcete trávit čas v průběhu dne neustálými opravami vašeho make-upu? Pak vězte, že kvalitní dekorativní kosmetika je základem dokonalého vzhledu. Díky volbě vhodných výrobků se nemusíte obávat, že na konci náročného dne bude vaše pleť unavená a vy budete vypadat, jako byste právě uběhla maratón.

    Jaké jsou nejčastější vady kosmetických přípravků, které neobstojí při větší zátěži a udělají na vašem obličeji více škody než užitku?

    Krásná pleť je základ
    Není jednoduché nalézt správný typ make-upu ve vhodném odstínu, který by dokonale seděl k dané pleti. Ještě horším úkolem je vybrat make-up, který vydrží na vaší pleti v nezměněném stavu po celý den. Pokud váháte, zda volit mezi kvalitou nebo cenou, pak u make-upu by měla vždy zvítězit kvalita. V opačném případě by se vám mohlo stát, že z límečku u vaší slavnostní bělostné halenky budete drhnout oranžové fleky, případně se z vašeho obličeje stane nepřirozená maska. Důležité je také dbát na výběr správného pudru, který zbaví vaši pleť lesku. Měl by být kvalitní, aby neucpával póry a v průběhu dne dokázal udržet vaši pleť matnou a přesto svěží.

    Oči jako okno do duše
    Zátěžovým testem pro veškerou kosmetiku je extrémní počasí. Horké léto nebo deštivý podzim dokáží napáchat na obličeji úplnou paseku. Největší škody utrpí nalíčené oči. Pokud se vaše řasenka rozpije při prvních dešťových kapkách, případně při jízdě přecpaným autobusem v letních vedrech, vězte, že je něco špatně. Stejně tak, pokud si přes den musíte otírat černé žmolky kolem očí. Takovou řasenku bez milosti vyhoďte.
    Málokteré oční stíny vydrží po celém dni ve stavu, v jakém byly, když jste ráno opouštěla byt. Často se slijí do ohybu víček, případně rozmáznou pod oko. Jejich trvanlivost vám pomůžou zajistit speciální podkladové báze pod oční stíny, které jednoduše nanesete na víčka před aplikací samotných stínů.

    Lesky a rtěnky
    Není mnoho žen, které volí na denní nošení rtěnku. Většina dává přednost různým leskům a barevným pomádám. Největší strašákem milovnic rtěnek je barevný otisk na zubech, kdy majitelka vypadá, jak kdyby ji těsně předtím dal někdo pěstí. Proto pokud se vaše rtěnka rozpíjí a nevydrží na rtech déle než jedno olíznutí, tak se s ní raději rozlučte. Uvažujete-li o koupi lesku, tak se zaměřte na ty, které dokážou vaše rty i hydratovat, aby nebyly okoralé, což je velmi důležité v zimě i při horkých letních měsících.

    A co vy? Máte nějaký stejný či podobný problém s vaší kosmetikou?

    Přečtěte si také: