Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Krásné vlasy zvenku i zevnitř

    14.10.2011, Markéta Vocetková

    Stejně jako oblečení, líčení i všechno ostatní, také vlasy podléhají módním trendům. Mění se délky, tvary i způsoby úpravy vlasů. Den ode dne se mění technologické postupy výroby barev na vlasy, vymýšlí se nové střihy. V posledních dvou letech se po éře mikád začala šířit touha po krásných, dlouhých a zdravých vlasech. Metody prodlužování vlasů jsou sice na vysoké úrovni, avšak žádné prodloužení nenahradí skutečné, vlastní vlasy.  Nechat si narůst své vlastní dlouhé vlasy bývá pro mnoho žen mnohem těžší, než se zdá.

    O růstu vlasů panuje mnoho dohadů a mýtů, proto zde uvádím několik tipů, které skutečně fungují, a získáte díky nim nádherné zdravé vlasy. Vlasy jsou stejně jako barva očí či výška postavy ovlivněny genetikou. Jedna dáma může mít za půl roku vlasy po pas, jiná je ráda za délku po ramena. Avšak s každým typem se dá alespoň něco málo udělat. Nejdůležitější věcí je si uvědomit, že zdraví vlasů je závislé nejen na péči zvenku, ale také zevnitř. Je dobré užívat doplňky stravy speciálně určené pro tento účel, tedy kombinace zinku, vápníku, hořčíku. Alternativou jsou také tabletky panthenolu, které ovlivňují růst vlasových buněk.

    Klasickou kombinaci šamponu a kondicionéru doplňte jednou týdně vyživující maskou.  Vybírat můžete z množství výrobků dostupných na našem trhu nebo si vyrobte svou vlastní. Na suché vlasy použijte olivový olej a žloutek, na jemné vlasy kokosové mléko a na mastící se vlasy přeliv z heřmánku. Pokuste se omezit množství tepla při úpravě vlasů. Foukejte vlasy studeným vzduchem, kulmu či žehličku vynechejte. Pokud se bez těchto pomůcek neobejdete, snižte jejich teplotu na minimum.

    Zapomínat by se nemělo ani na pravidelné zastřihování konečků. Vlasům to sice k delší délce nepomůže, avšak neroztřepené konečky vypadají mnohem lépe a účes se tak i lépe upravuje. Asi nejefektivnější radou, jak získat dlouhou hřívu, je individuální poradenství s kadeřníkem. Ten nejlépe posoudí stav vlasů a doporučí nejvhodnější výrobky a péči.

    Přečtěte si také: