Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Dvojitá brada aneb nevzhledný doplněk, s kterým parádu neuděláte

    4.9.2011, Lucie Kubátová

    Od nepaměti trápí tenhle malý handicap celou řadu žen i mužů. S dvojitou bradou se cítíte nepříjemně, vypadá nehezky, a pokud nejste dostatečně obezřetní při fotografování, kdekdo vás s ní může zastihnout a zvěčnit. Ruku na srdce, každý, kdo se s tímto problémem potýká, se focení raději snaží vyvarovat, než aby se dobrovolně smířil s představou, že na obrázcích bude zachycen se svým úhlavním nepřítelem jménem druhá brada. Pokud vám tahle nechtěná společnice už nějakou dobu ztrpčuje život, je na čase udělat radikální rozhodnutí: dejte jí jednou provždy vale!

    Jestli patříte mezi štíhlé typy a na základě toho jste si vybudovali přesvědčení, že vás se trable s druhou bradou netýkají, pak vás musím vyvést z omylu. Dvojitá brada, jak se mnozí špatně domnívají, není rozhodně výsadou baculatějších. Tato vada na kráse je podmíněna geneticky, tudíž se s ní ve stejné míře setkávají hubení i plnoštíhlí. Můžete mít dokonale tvarovanou postavu, ani deko tuku navíc, a přesto vám může dvojitá brada značně znepříjemnit život. Přehnaným hubnutím její negativní dopad na vaši krásu stoprocentně neeliminujete, ale pokud se chcete dostat do formy, zlepšit si kondici a zbavit se pár kil navíc, je možné, že spolu s nimi decentně zmenšíte i svou druhou bradu.

    Toužíte-li po úplném odstranění dvojité brady, pak máte dvě odlišné možnosti, jak s nevítanou společnicí zatočit. Ta první je lehce invazivní a nutno dodat, že vám provětrá peněženku. Na druhou stranu je jistotou, že jste s nehezkým tukovým lalokem pod bradou skoncovali navždy. Plastická operace nebo liposukce jsou v tomto případě běžnou záležitostí. Po té první sáhnete tehdy, trápí-li vás pouze vytahaná kůže, ta druhá vám přispěchá na pomoc v momentě, kdy kůže je ještě poměrně elastická, ale sužuje vás nadměrné množství tuku, které vytváří druhou bradu.

    Druhou variantou je pravidelné cvičení. Díky několika nenáročným cvikům, které snadno zvládnete kdykoliv během dne, se pro vás dvojitá brada může stát minulostí už v několika následujících týdnech.

    Přečtěte si také: