Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Testery parfémů – trochu míň designu, trochu míň peněz

    14.8.2011, Veronika Vycpálková

    Jak najít ten pravý parfém pro vás?

    Jestliže ještě nemáte svou vůni, jistě vám výběr ulehčí několik rad. Volte prodejnu, kde je bohatý výběr a příjemná obsluha, která odborně poradí. Je-li vám to příjemnější, volte naopak prodejnu, kde vás obsluha nebude obtěžovat, a vše budete moci v klidu rozmýšlet sama. Při výběru parfému nespěchejte. Unáhlené závěry nebývají nejlepší. Využijte papírových proužků pro zkoušení vůní. Ideálně nevoňte k více než třem parfémům. Nos se velmi rychle unaví. Ale množství tří vůní je obvykle nedostačující. V tom případě jako „meziparfém“ použijte parfém s ovocnou vůní. Po výběru parfému díky papírovému proužku můžete přistoupit ke zkoušce na vlastní kůži. Je to ten pravý?

    Jestliže jste našla svou vůni, můžete využít možnosti, kterou nabízí nákup parfémů přes internetový obchod.

    Testery parfémů

    Testery jistě znáte z parfumerií anebo drogerií, kde z těchto tester lahviček nastříkáte parfém na papírový proužek a můžete zkoušet vůní, kolik vaše čichové buňky vydrží. V internetovém obchodě je to s testerem ale trochu jinak. Nejde-li o kamenný obchod, nelze využít možnosti zkoušení jednotlivých vůní. Jelikož tester neslouží pro přímý prodej zákazníkům, jeho provedení není srovnatelné s klasickým výrobkem. Jeho provedení není tak barevné a honosné jako u standardního balení parfému. Co do kvality se ale samozřejmě ničím neliší.

    Čím pro vás může být tester atraktivní?

    Jeho hlavní výhodou je nižší cena. Je třeba ale počítat s tím, že testery jsou odlišné od klasického balení, které si kupujete. Rozdíl je v krabičce, která je obvykle pouze bílá a lahvička je bez horního „uzávěru“. Tester vypadá prostě tak, jak ho znáte z parfumerií. To jsou ale jediné odlišnosti na produktu a ani jedna z nich není zásadní. Poslední a zásadní rozdíl je v ceně. Testery pořídíte v průměru o deset procent levněji, než klasický produkt. Když tedy zvážíte to málo, co chybí a 10% slevy, možná zjistíte, že testery parfémů jsou ideální nabídkou pro vás a bez rozmyšlení objednáte svou oblíbenou vůni, tentokrát jako tester.

    Kdy se vyplatí pořídit si tester?

    Když kupujete parfém přímo pro sebe a nelpíte na ozdobné krabičce, jistě vás tato možnost potěší. Tester se od klasického produktu liší pouze tím, že je obvykle zabalen v bílé krabičce, bez originálního potisku a chybí na něm ochranný vršek rozprašovače. Ten by vám mohl chybět například v případě, že máte v plánu parfém často přenášet v kabelce. Jinak by vás jeho absence neměla jakkoli omezovat.

    Kdy se tester nehodí?

    Jestliže parfém kupujete jako dárek, je ale samozřejmě vhodné koupit klasický produkt se všemi náležitostmi, které u testeru chybí. Tedy v originální krabičce a s ochranným vrškem rozprašovače.

    Přečtěte si také: