Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Námořnický styl aneb vsaďte na klasiku

    8.6.2011, Lucie Kubátová

    Nemusíte strávit dlouhé měsíce plavbou na zaoceánské lodi, abyste si osvojila jednoduchý, elegantní a okouzlující námořnický styl. Postačí, když svůj šatník obohatíte o několik vytříbených kousků, které se vám neztratí. Věřte nebo ne, investice do námořnického stylu je investicí do budoucna. Pro letošní léto není námořnická móda žádnou novinkou, známe ji už hezkou řádku let, nicméně fakt, že se stále drží a neztrácí na popularitě, mluví za vše. Bílá, modrá a jako zpestření červená či rudá, proužky, šátky a límce se staly klasikou. A co je důležité, nosit se bude, i když zestárne!

    Námořnický styl, to jsou, jak už bylo řečeno, dvě barvy. Modrá a bílá, tolerují se všechny odstíny. Ačkoliv tyto dvě barvy jsou pro tuto módu stěžejní a jsou spolu spjaty téměř jako siamská dvojčata, je možné kombinovat je i s dalšími barvami.

    Z těchto „druhořadých“ variant je nepochybně nejznámější červená, která trio dokonale doplňuje. Její pozici tak trochu nabourává šedá a béžová. Byť nejsou tak výrazné jako rudá, dokázaly si vybudovat poměrně pevnou pozici a umí vytvořit perfektní námořnický look stejně dobře, jako již zmíněná červená.

    Nesmí-li se na něco zapomenout, pak jsou to v tomto případě doplňky. Námořnický styl dokonale dokreslí lakované pásky a kabelky. Volba barvy je na vás, nevyplácí se ale příliš kombinovat s barvami, které s námořnickým lookem nemají nic společného. Ideální je zářivě červená, bílá, modrá, ale i černá. Šířka pásku není přesně dána, obecně ale platí, že v kombinaci s tenkými proužky tlusté pásky nevypadají hezky a naopak.

    Nechcete-li investovat do pásku, vsaďte na šátky. K námořnickému stylu se skvěle hodí a navíc už dávno neplatí, že si je musíte povinně vázat kolem krku. Stejného efektu docílíte, když si uvážete šátek kolem pasu, zápěstí (obzvlášť dobře vypadají malé šátky s námořnickými motivy) anebo jej vpletete do vlasů. Zapomenout byste neměly na kotvy, hvězdičky a slušivé kapitánské čapky, které dodají vašemu modelu šmrnc.

    Přečtěte si také: