Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Krásné řasy: přání, které překročilo stín módního diktátu

    4.6.2011, Lucie Kubátová

    Ne každá žena dostane do vínku oči orámované hustými černými kartáči, a tak nespravedlivé sudičky musí suplovat geniální vynález jménem řasenka. Je nezbytností v kabelce většiny žen a nutno podotknout, že řada z nich si bez ní svůj den nedokáže představit. I řasenka prošla svým vývojem, černá sice zůstává nesmrtelnou klasikou, i když jí hnědá decentně šlape na paty, a na své si přijdou i milovnice barev. Čas od času totiž stylisté ze světových módních přehlídek zavelí, a nezbývá, než překrýt řasy pláštěm duhy.

     

    Pravdou zůstává, že dlouhé a husté řasy vždy udělají dojem. Vykouzlí vám svůdný výraz a přivedou pozornost k očím, které budou působit daleko pronikavěji. Minimalismus ženám sluší, můžete vynechat make-up, oční stíny či rtěnku, ale na řasenku byste skutečně zapomenout neměla. Důležitý je už samotný výběr. Kosmetické společnosti vás lákají na nepřeberné množství kvalitních řasenek, podstatné je ale vědět, která vám sedne nejlépe.

    Z hlediska složení máte možnost volit mezi dvěma základními typy. Existují řasenky krémové, které jsou určeny pro běžné denní nošení, a řasenky voděodolné, ty se zpravidla používají takříkajíc ve „ztížených podmínkách“. Neocenitelné jsou ale i v létě, kdy se tradiční krémové mohou roztékat a vytvářet nepříjemné černé mazanice pod očima.

    Krásné řasy nesmějí být slepené. Vyhněte se začátečnické chybě a věřte, že méně někdy znamená více. Pokud nanesete na řasy příliš mnoho barvy, budou nepřirozeně slepené dohromady a ztěžknou. Na kýžený efekt magických očí mrkací panenky pak můžete zapomenout.

    Než začnete pročesávat řasy kartáčkem, použijte kleštičky. Natočení vytvoří dojem hustších řas. Řasenku je dobré nanášet od středu směrem k vnějšímu koutku oka, vynechat by se neměly ani řasy u vnitřního koutku, kde je ale třeba větší opatrnosti. Když se kartáčkem dotknete nalíčených očních víček, jen těžko budete dostávat řasenku pryč, aniž byste si zničila celé líčení. Neopomínejte perfektní večerní odlíčení, to je totiž základem zdravých řas.

    Přečtěte si také: