Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Věčný boj: péče o jemné vlasy

    31.5.2011, Natalie Postlerová

    Každá žena má jiný typ vlasů, ať už jde o kvalitu, množství nebo stukturu. A většinou všechny chtějí právě to, co nemají - kudrnaté chtějí mít vlasy rovné a naopak. Pak jsou tu ženy, které touží po silných a hustých vlasech. Docílit toho u jemných vlasů se zdá být téměř nemožné. Zde naleznete pár triků, které tento problém mohou vyřešit, a dokonce možná zjistíte, že mít jemné vlasy je velká výhoda.

    Příčinou jemných vlasů je nejčastěji dědičnost. Kvalita se ale také snižuje špatným stravováním. Proto nejdříve začněte s malou úpravou jídelníčku. Velmi prospěšné je jíst celozrnné pečivo, luštěniny nebo ořechy. Rozhodně se vyvarujte drastických diet. A pozor! Kvalitu vlasů snižuje i stres.

    Dalším krokem ke krásným vlasům je vhodný účes. Ženy s jemnými vlasy touží po objemu. Problém je, že čím jsou vlasy delší, tím větší je jejich zátěž. Proto mají tendenci se narovnávat. Ideálním řešením je polodlouhý účes, tedy délky od ramen po uši. Pozor na velmi krátké účesy, které nelze načechrat. Rozhodně se však nebojte stupňovitého sestříhání. Nabídne vám spoustu možností úpravy. Vlasy lze nechat rovné, čímž podtrhnete jejich lehkost, budou působit svěže a přirozeně, nebo můžete zvolit objemný tvar, který s kratšími vlasy vytvoříte až překvapivě jednoduše. Také můžete vyzkoušet barvu nebo melír, které dodají vlasům sílu.

    Důležitým krokem je i péče. Je dobré používat šetrné a jemné šampony pro normální vlasy, které vlasovou pokožku nevysušují, ani zbytečně nezatěžují. Také je dobré se vyvarovat bezoplachovým kondicionérům a kúrám, které vlasy zatíží, raději použijte smývací. Obecně platí, že není zdravé mýt si vlasy každý den, což je u jemných rychle se mastících vlasů problém. Zkuste denní mytí občas porušit. Šamponem příliš vysušenou pokožku totiž mohou časem postihnout lupy.

    Dalším krokem k úspěchu je úprava. Pro objem vlasy po umytí v předklonu prosušte, ke kořínkům naneste pěnové tužidlo a vyfoukejte přes velký kulatý kartáč. Poté nalakujte vlasy, a to hlavně ve spodních vrstvách. Mastné gely a vosky raději nepoužívejte, nebo jen minimálně.

    Pro mnohé ženy je těžké vzdát se dlouhých vlasů. Pokud však tuto zásadu opustíte, zjistíte, jak příjemný je pocit nosit svěží účes, který zdůrazní přednosti vašich vlasů, které budou vypadat mnohem zdravěji. Potom si můžete vychutnat úžasný pocit z množství úprav nového účesu a navíc neskutečný pocit volnosti.

    Přečtěte si také: