Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vysoké podpatky: trend, který nestárne

    16.5.2011, Lucie Kubátová

    Podtrhne-li něco dokonale vaši ženskost, pak jsou to jednoznačně vysoké podpatky. Některé ženy na ně spílají, jiné je zbožňují. Jedno jim však nelze upřít. Hodí se téměř ke všemu, dodají vám šmrnc a opticky prodlouží vaše nohy. Hitem letošní sezóny jsou boty na podpatku v kombinaci s platformou, vyzkoušet ale můžete naprosto cokoliv, kreativitě se meze nekladou.

    Pokud ve vašem botníku převládají tenisky, baleríny či lodičky na decentním klínku, je možná čas na změnu. Ani jedny z výše jmenovaných bot vám totiž nedokážou vykouzlit tak smyslné nohy jako střevíčky vybavené vysokými podpatky.

    Každodenní nošení patnácticentimetrových jehel se rovná pomalé, nicméně usilovné likvidaci vašich nohou. Nikdo ovšem neříká, že vás vysoké podpatky musí doprovázet den co den. Patříte-li k ženám, které nosí boty s vysokým podpatkem pouze nárazově, a chystáte se obout je častěji, dopřejte si čas. Vyměnit tenisky za „kramfleky“ nemusí být vždy jednoduché.

    Váš model může být sebelepší, účes dokonalý, líčení úžasné, a boty nekřesťansky drahé a krásné, ale pokud to s vysokými podpatky neumíte, vytouženého efektu nedosáhnete, ani kdybyste se rozkrájela. Kulatými zády, hlavou zapadlou v ramenou a pohledem, který míří kamsi do země, rozhodně neoslníte. Správné držení těla je ve spojení s vysokými podpatky nutností.

    Chcete-li okoukat hvězdný styl, mrkněte na Marilyn Monroe v „Někdo to rád horké“. Spěch na vlakovém nástupišti je v jejím podání naprosto bravurní, a to po cestě neztratila ani špetku elegance. Vysoké podpatky nařizují chůzi takříkajíc v jedné lajně. Dívejte se stále před sebe, myšlená linie vaše nohy povede sama. Boky se vám automaticky rozvlní, nebraňte se, působí to přirozeně a žensky.

    I tady je důležité znát míru. Rozhoupete-li se příliš, dočkáte se výsměchu místo obdivných pohledů. Přehánět mohou modelky ve službách proslulých světových návrhářů, ne vy na přechodu pro chodce.

    Na konci dne nezapomeňte své nohy odměnit lehkou masáží, jsou to především ony, kdo ve vysokých podpatcích trpí.

    Přečtěte si také: