Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vlasový speciál: I. jemné vlasy

    27.2.2011, Lucie Kubátová

    Zdravé a krásně vypadající vlasy dokreslují krásu každé ženy. Patříte-li mezi zlomek těch šťastnějších, které pro dokonalý vzhled svého účesu nemusejí hnout prstem, přijměte gratulaci. Pokud ne, a zdá se vám, že vaše vlasy důsledkem nesprávně zvolené péče spíše skomírají, berte několik následujících řádků jako inspiraci.

    Jemné vlasy patří mezi jedny z nejproblematičtějších. Jsou příliš tenké a slabé, navíc mají sklon mastit se, tudíž je pro jejich majitelku často velmi obtížné vytvořit optimální účes. Predispozice k tomuto typu vlasů jsou do určité míry danajským darem od rodičů, proto je třeba smířit se s tím, že se jich nikdy nastálo nezbavíte. O to více by vás měla zajímat vhodná péče o jemné vlasy, která poměrně snadno odstraní některé z průvodních znaků, jako je zplihlost, nedostatek lesku či celková ochablost.

    Chcete-li co nejvíce eliminovat negativa jemných vlasů, zvolte správný střih. Ideální jsou spíše kratší vlasy, „rošťácký rozcuch“ je šik, značně účes odlehčí a dodá mu potřebný objem. Pokud se o vás při představě, že se vzdáváte svých dlouhých vlasů, pokoušejí mdloby, nabízí se decentní, ale velmi prospěšné zkrácení. Varianta postupně sestříhaných vlasů po ramena je kompromisem, o němž byste měly uvažovat.

    U jemných vlasů paradoxně platí, čím méně, tím lépe. Přehnané ošetřování vlasů různými, mnohdy špatně zvolenými, přípravky na vaší hlavě převratnou revoluci nezpůsobí. Důležité je vybrat si kvalitní šampon pro zvětšení objemu a lehký kondicionér, a těm zůstat na čas věrna.

    Barva umí své, a proto je lepší poohlédnout se spíše po přírodních odstínech. I ty se totiž z části podílejí na finálním objemu. Méně extravagantní barvy vrátí vlasům přirozenost. Pokud si přesto chcete dopřát trochu té výstřednosti, sáhněte po melíru. Zaručí vám výborný výsledný efekt a účes se stane rozmanitějším.

    A styling? Fén, kulatý kartáč a tužidlo by se měly počítat mezi vaše stálé společníky. Vlasy foukejte v předklonu, vyplatí se začít od konečků ke kořínkům. Účes bude působit vzdušně a nenuceně.

    Všechny díly vlasového speciálu:

     

    Přečtěte si také: