Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Přírodní kosmetika – nejlepší přítel vaší pleti

    11.11.2010, Markéta Vocetková

    Kosmetika je obzvláště v zimních měsících pro naši pokožku nezbytná. Chladný vzduch napíná pokožku, vysušuje ji, a proto má tendenci praskat a pálit. Je samozřejmé, že každý z nás má pokožku jinak citlivou, a tudíž si bude vybírat jinou kosmetiku. Pokud máte problémy s mastnou pletí, je dobré vybírat kosmetiku s čistícími a zklidňujícími účinky, skvělé jsou produkty s čajovníkem či okurkou. Suchá pokožka si žádá hydrataci, vhodné jsou tedy jemnější krémy a emulze s mastnějším základem, které podporují zadržování vody ve všech vrstvách pokožky. Téměř bez obav mohou používat kosmetiku lidé s takzvaným „normálním“ typem pokožky – mohou použít téměř jakýkoli typ krému, pleťové vody či odličovače, aniž by je tyto výrobky dráždily a měli na ně alergické reakce. Alergici jsou v tomto směru opatrnější, dobrou zprávou pro ně však je, že kvalitní firmy mají ve své nabídce kosmetiku vyrobenou právě pro ně. Počet takovýchto výrobků se rok od roku zvyšuje. Nedráždí, jejich složky jsou velmi šetrné k pleti a mají tendenci o pokožku pečovat. Tato kosmetika bývá na přírodní bázi, bez chemických náhrad a dráždivých látek. Vždy platí zásada, že pokud vybíráme z více druhů kosmetiky a nevíme, jestli nás nebude dráždit, je dobré zvolit tu, která je určena pro citlivou pokožku, a tudíž je nejmenší pravděpodobnost podráždění. Přírodní kosmetika vždy dráždí méně, než ta na chemické bázi.

    Čím dál tím více žen u nás i v zahraničí preferuje kvalitní přírodní kosmetiku, ví totiž, že její účinky jsou znatelnější než u běžné kosmetiky. Žena dá obvykle na radu známé či jen ze zvědavosti vyzkouší jeden kousek, a poté, mile překvapena výsledkem, neváhá a nakupuje ve velkém celou sadu výrobků, pleťovou vodou začínaje a balzámem konče. Spokojené se pak ke stejné značce vrací, některé však experimentují a zkouší i lákavé novinky. Známá je například česká přírodní kosmetika Saloos, je zaměřena na všechny typy pleti, včetně řady pro alergiky, takže si z jejího sortimentu vybere dozajista každý.

    Pokud si stále nejste jisté, zda je pro vás přírodní kosmetika vhodná, poraďte se v kosmetických salonech, zeptejte se známých, kteří už s touto kosmetikou zkušenosti mají, čtěte recenze v časopisech nebo se odhodlejte, zajděte do prodejny a kupte si jeden výrobek ze široké škály. Tím nejlépe zjistíte, jestli je to pro vás to pravé ořechové. Na webových stránkách bio-country.cz teď dokonce naleznete i soutěž o kosmetiku Saloos v hodnotě 1000 Kč, tak proč to nezkusit a výhra v ní jistě potěší vás či vaše blízké.

    Přečtěte si také: