Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • SOS pomoc na mastné vlasy

    18.10.2014, Alice Jendelová

    Známe to všechny. Večer vypadají vlasy ještě dobře, ale ráno už by potřebovaly umýt. Pokud patříte také k těm, co mají ráno naplánovanou každou minutu a nestíhají si mýt hlavu, máme pro vás pár tipy, jak lehce mastné vlasy schovat.

    Mějte pod čepicí!

    První rada je jednoduchá. Prostě vlasy schovejte! Období nám v tomhle velmi přeje, takže vyndejte barety, čepice a nebo hit letošního podzimu – jednoduché stylové klobouky a je to.

    Zdroj: photl.com

    SOS účesy

    Pokud však nemůžete v práci být celý den v klobouku, je třeba zvolit takový účes, kterým mastnotu schováte.

    Uhlazený culík nebo drdol

    Z mastných vlasů je nejlepší vytvořit dojem, že tak mají vypadat. Pokud tedy konečky nevypadají příliš suše, vytvořte si vysoko posazený uhlazený culík. Tento účes se hodí spíše pro rovnou vlasy, které uhlazenost podtrhnou.

    Jsou-li konečky už spíše suché, bude lepší udělat si drdol. Opět vyčešte vysoký culík a nyní máte několik možností. Buď si vytvořte klasický „donut bun“ drdol s vycpávkou, k dostání v obchodech či si ji vyrobte ze staré tlusté ponožky, nebo vlasy silně natupírujte a omotejte kolem culíku.

    Vděčné zaplétání

    Mastné vlasy chytře zamaskujete i zapleteným copem. Tady máte nekonečně možností. Pleťte ale spíše trochu volněji. Když budete cop hodně utahovat, objeví se typické mastné cestičky.

    Vyzkoušejte třeba zaplétaný cop, který začnete na jedné straně a povedete přes celou hlavu na druhou stranu, kde ho dopletete pod ucho.

    Zdroj: freeimages.com

    Čelenky a ozdoby do vlasů

    Na zakrytí mastných vlasů můžete využít i čelenku. Čím širší, tím lepší. Pomocí čelenky můžete doladit některý z předešlých účesů, nebo lehce natupírovat horní část, aby se vlasy spojily, a nechat je rozpuštěné.

    Stejně jako čelenka vám poslouží i menší šátek, ze kterého tak uděláte super doplněk vašeho účesu.

    Máte-li nějakou výraznou ozdobu do vlasů, třeba nějakou květinu, kterou se hodí vzít, určitě s ní účes oživte. Nejlépe opět nějaký drdol, cop či culík. Upoutáte tak pozornost od mastných vlasů k ozdobě.

    Zdroj: photl.com

    Pomocníci z drogérie

    Pokud se vám však mastí vlasy častěji, určitě se vám budou hodit někteří pomocníci z drogérií. Pořiďte si suchý šampon. K dispozici je několik druhů. Můžete zvolit klasický pudrový, podobný dětskému pudru, kdy aplikujete na kořínky, zapracujete prsty (jako byste si chtěli promasírovat vlasy) a vyčešete. Existují i suché šampony s aplikátory či stříkané jako lak na vlasy. Opět aplikujete do vlasů a rozčešete. Vlasy budou zmatnělé a nebudou se oddělovat do mastných pramínků.

    Většina z těchto výrobků je malá, takže ji můžete nosit s sebou v kabelce a během dne vlasy kontrolovat.

    Druhou variantou, která by se vám mohla hodit jsou olejíčky a mléka na vlasy, kterými uhladíte případné suché konečky. Ideální pokud budete zkoušet některý z našich účesů. Účes pak bude celkově působit uhlazeně. Jako by to byl váš záměr.

    S mastnými vlasy nemusíte ráno propadat panice. Lehce je schováte a ještě vytvoříte originální účes, který vám leckdo pochválí.

    Přečtěte si také: