Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Péče o vlasy v každém ročním období

    1.3.2013, Markéta Vocetková

    Máte lámavé a suché vlasy? Třeba jim jen nevěnujete dostatek péče. Máme pro vás tipy na zkrášlení vaší hřívy.

    O suché a poškozené vlasy je potřeba se starat. V zimním mrazivém počasí dvojnásob. Vždy jsem byla zastáncem přírodní kosmetiky a jinak tomu není ani v oblasti vlasové. Snad každá žena ví, že slunce ničí vlasy. Ale co zima? Ani ta vlasům neprospívá. Neustálé změny počasí, déšť, vítr. Na následujících řádcích najdete pár rad ohledně vlasové kosmetiky.

    Vsaďte na přírodu

    Například opomíjené lipové šampóny dodají vlasům chybějící lesk a vlhkost a doslova jim vracejí život. Jsou prevencí proti třepení konečků a působí také na vlasovou pokožku. Dále jsou vhodné pro děti i dospělé. Pokožka hlavy je při pravidelném používání jako nová a nemusíte se bát lupů. Podobné účinky mají i medové šampóny, ty se navíc mohou pochlubit tím, že obohacují svalstvo o glykogen, který je důležitým zdrojem energie. Jestliže neustále nemůžete narazit na správný šampón, bude nejlepší poradit se v nejbližší lékárně. V nabídce bývá velký výběr bylinných šampónů doplněných o klinicky prověřené aktivní substance.

    Proto je dobré po každém mytí vlasů použít ještě kondicionér na vlasy. Známe argumenty, že na to není čas a ani se to nevyplatí. To ale není pravda! Tato vlasová kosmetika je účinná a bezpečná, zvlášť pro suché vlasy, kdy při každém česání vypadá velké množství vlasů. Vlasy se totiž po umytí kondicionérem lépe rozčesávají, opět ošetřují pokožku hlavy a navíc vytváří hladký efekt. Při správné volbě kondicionéru můžete chránit vlasy před dalším poškozením a péče o vlasy je hned snazší.

    Vlasům můžeme dodat lesk i pomocí masek na vlasy. Osobně mám dobrou zkušenost s maskami z extraktů z Mrtvého moře nebo bylin. Jestliže takovou vlasovou kosmetiku používáte pravidelně, můžete předejít poškození vlasů a třepení konečků. Stejně jako u kondicionérů se vlasy skvěle rozčesávají, a tak se nemusíte bát, že při pohledu na kartáč na vlasy omdlíte. Množství minerálních látek z  Černého moře či vitaminů z extraktů z bylinek dodá vašim vlasům lesk.

    Některé ženy mají dobrou zkušenost s balzámem na suché vlasy, jiné používají babské recepty (na jejichž přípravu bohužel každý nemá čas). Je jen na vás, co si zvolíte. Jedno je ale jasné. O vlasy musíme pečovat!

    Přečtěte si také: