Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Plesová sezona začíná! Jste na ni připravené?

    17.12.2012, Markéta Vocetková

    S padajícími vločkami sněhu se blíží i doba plesů a bálů. Jaké jsou trendy v oblasti společenské módy? Jaký zvolit účes? My to víme a poradíme vám...

    Krásné róby, kolové sukně, korzety a nabírané spodničky. Společně s vyčesanými vlasy a blyštivými šperky tvoří jedinečnou kombinaci, kterou najdete jen na jediném místě – na plese. Je to místo, kde se najednou každá žena mění v princeznu ve třpytivých šatech, se střevíčky na jehlách. Společně s padajícím sněhem přichází ona kouzelná atmosféra plesů, bálů a zábav. A kam letos vyrazíte vy?

    Být královnou sálu alespoň na jeden večer

    Obléci si krásné dlouhé šaty, podpatky a slavnostně se nalíčit. Není moc příležitostí, kam se takto obléci. Plesy jsou jednou z příležitostí. Asi nejkrásnější ples v životě je ten maturitní. Je to obrovský zážitek a každá slečna si v tu chvíli připadá jako princezna. Není to ovšem jediná šance. I na ostatních plesech se můžete cítit slavnostně. A do čeho se obléci?

    Záleží na příležitosti. Pokud jdete na opravdu výjimečnou či honosnou událost, můžete zvolit dlouhé šaty, popřípadě róbu. Jaký zvolit dresscode se obvykle dočtete na pozvánce. Na méně formální události či běžné plesy a bály se hodí malé černé či koktejlky. Boty na podpatku a výrazné šperky jsou samozřejmostí.

    Hitem letošní plesové sezony už nejsou, jako v minulých letech, šaty ve stylu princezen s korzetem a obrovskou sukní s mnoha spodničkami. Letos přichází do módy dlouhé splývavé šaty, v jednoduchém střihu, s odhalenými zády a výraznými aplikacemi na ramenou či v oblasti dekoltu. Oblíbené jsou také antické střihy, ve stylu bohyně Afrodity – lehké, rozevláté materiály, podtrhující přirozenou krásu ženy, v bílé či smetanové barvě. Něžně budete vypadat v růžové, svůdně v rudé a energicky v tyrkysové.

    K šatům je třeba zvolit vhodný účes a šperky. K jednoduchým šatům si můžete dovolit složitý drdol či komplikovaný účes, k zdobným a honosným šatům volte účes střídmější, například hladký drdol. Se šperky postupujte obdobně. Méně je někdy více. Nemusíte za každou cenu být středem místnosti, mnohem lepší je jemná a o to více zničující, nedbalá elegance.

    Boty vybírejte opatrně. Budete v nich muset vydržet celý večer a pravděpodobně v nich i tančit, proto pokud zrovna nejste zvyklá na podpatky ze všedních dní, volte střídmější boty. Pohodlí je také podstatné. Puchýře nejsou příjemné pro nikoho. Vaše vysněné střevíčky by měly ladit s barvou vaší kabelky, ideálně psaníčka. Pokud se zrovna nechystáte kupovat si svítivě růžové psaníčko v barvě vašich lodiček, volte alespoň neutrální barvy, které neurazí a nebudou působit jako „pěst na oko“.

    Vše je o citu, ale věřím, že s trochou péče a chvilkou přemýšlení může z každé ženy být hvězda sálu. Buďte letos na plese i vy za krásnou princeznu!

    Přečtěte si také: