Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Nebojte se barevných punčoch. Poradíme vám jak na to!

    23.10.2012, Alice Jendelová

    Máte doma barevné punčochy a teď nevíte, k čemu si je vzít? Nebo po nich pokukujete v obchodě pokaždé, ale myslíte, že by se vám k ničemu nehodily? Ale hodily. Nebojte se jich, mohou skvěle oživit váš outfit. Podzim hýří barvami, tak proč ne i vy?

    Buďte barevná

    Pokud rády experimentujete a oblékáte se raději do barevného oblečení, jsou tyto punčochy to pravé pro vás. Barevná škála v obchodech je obrovská, vybírat je rozhodně z čeho. Najděte si svou zamilovanou barvu nebo barvu oblíbeného topu a kombinujte.

    Trendy podzimu

    Nejčastěji kombinovanou barvou podzimu je modrá. Klasickou modrou kombinujte s vínovou, odstíny hnědé barvy, kde zkuste béžovou či oblíbenou camel barvu a nebojte se ani žluté a hořčicové. A nemusíte se vzdávat ani světle modré, která dominovala na jaře. Kombinujte ji se světle růžovou či mint barvou.

    Odstíny růžové

    Růžová je další barvou, kterou můžeme vidět v obchodech na módních kolekcích. Škála je obrovská, od světlé pastelové přes syté, jahodové a malinové odstíny po tmavé, červenorůžové odstíny. Opět neuděláte chybu, když je doplníte béžovou barvou, která má v podzimních barvách vždy důležitou roli. A pokud jste extravagantní typ a jste ráda, že je vás vidět, můžete vyzkoušet i neonově růžovou, která byla opětovnou novinkou letošního jara.

    Černá klasika

    Pokud jste spíše konzervativnější typ, začít můžete úplně jednoduše s černým oblečením, které doplníte barevnými punčochami. Sladit s nimi můžete třeba i šátek či šperky. Skvěle budou vypadat odstíny modré, zelené, červené, tmavě růžové či fialové. Boty volte raději klasicky černé. Pokud chcete barvu akcentovat i jinde než na nohou, doplňte váš model svetříkem v barvě punčoch. Pokud zvolíte takto střídmou kombinaci, nemusíte se bát jít v modelu i do práce, kde je vyžadovaný dresscode.

    Tón v tónu

    Skvěle vypadají kombinace odstínů modré, nebojte se vzít petrolejově modré punčochy a doplnit je tyrkysovou či námořnicky modrou sukní. Nebo zkuste kombinovat červenou s vínovou a růžovou, jednotlivé odstíny žluté nebo zelené. Můžete barvy libovolně přeskakovat z tmavé na světlou nebo zvolit postupný přechod od světlého vršku po tmavé punčochy. A dobře bude vypadat i kombinace bílá – šedá –černá.

    Tak se nebojte experimentovat a oživte podzimní ulice. Barvami přece nemusí hýřit jen listí na stromě. Uvidíte, že když oživíte své oblečení, budete mít hned i lepší náladu.

    Přečtěte si také: