Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Správně zvolená Vlasová kosmetika je základem krásné hřívy!

    20.9.2012, Markéta Vocetková

    Každá žena touží po zdravých,krásně dlouhých vlasech, jako mají modelky na obálkách předních módních časopisů. Ne všechny však máme štěstí na geny a musíme se o vlasy o to více starat. tento sen se však může stát skutečností. Stačí trpělivost, péče a ta správná vlasová kosmetika. Krásné vlasy můžete mít i vy!

    Každá žena chce být krásná, atraktivní a přitažlivá. Sportovat, chodit na kosmetiku a hezky se nalíčit. Ani ta nejhubenější žena, která je hezky namalovaná, muže neoslní tak, jako žena mající husté, zdravé vlasy, zářící leskem. Zdravé vlasy znamenají také dostatek pravidelné intenzivní péče. Jak se říká, nic není zadarmo.

    Jak vyhrát věčný boj?

    Profesionální vlasová kosmetika je řešením!

    Pravidelně vlasy stříhat, barvit jen u kadeřnic ale také vybírat ten pravý druh kosmetiky pro dlouhé vlasy či pro suché a zničené vlasy. Je toho zkrátka hodně, čeho se musíme držet. Základem je uvědomit si, jak na tom vy a vaše vlasy jste. Barvíte je či odbarvujete? Mastí se vám častěji než je zdrávo? Nebo postrádáte lesk vlasů?

    Jak se o hřívu správně starat?

    Značková kosmetika je základ. Vlasy, stejně jako vaše pokožka, potřebují péči a s levnou pofiderní kosmetikou jí moc nezískají. Vyplatí se vám investovat a nakoupit kvalitní šampony, obzvláště pro třepící se vlasy budou záchranou. Žádný šampon vám roztřepené konečky nespraví, avšak vlasová kosmetika vyvinutá předními stylisty dokáže vlasové vlákno zpevnit a zamezit tak třepení konečků. Slouží jako prevence a při pravidelném používání zamezí lámání vlasů úplně. Totéž platí při používání přípravků proti vypadávání vlasů a řídnutí vlasů.

    Na jakou kosmetiku se tedy zaměřit?

    Vybírejte podle recenzí a zkušeností. Vyplatí se vám investovat do kvalitních, profesionálních kadeřnických produktů. Jejich vyšší cena se vám vykompenzuje menším množstvím výrobku, které při aplikaci použijete. Vlasová kosmetika je vám k dispozici ve většině kadeřnictví, avšak tam bývá značně drahá. Osobně doporučuji poradit se s kadeřnicí, který produkt je pro vás ten pravý. Mezi top produkty, které i sama upřednostňuji, patří: L´Oréal Professionnel, La Roche-Posay, Matrix či Schwarzkopf Professional. Tyto produkty však můžete sehnat mnohem levněji, například na e-shopu Parfums.cz a ušetřit tak až 50% z ceny, za kterou pořídíte výrobek v síti kadeřnictví.

    Další cenné rady, které profesionální přípravky na suché a zničené vlasy naleznete ve článku: http://dlouhevlasy.cz/top-tema/prvni-top-tema-znicene-vlasy.html.

    Něco málo o aplikaci

    Co se vlasů týče, panuje zde mnoho mýtů, omylů a dohadů. Například je lepší více přípravku či raději méně? Fungují přípravky 2v1 ? A jak často si vlasy mýt? Na tyto otázky jsou jednoduché dopovědi. Přípravku užívejte s rozumem, přiměřeně k délce a hustotě vašich vlasů, větší množství výsledek neovlivní a s menším jej naopak nedosáhnete. Přípravky 2v1 fungují, ovšem efekt nikdy není stejně dokonalý, jako klasicky separované přípravky. A jak často vlasy mýt? Každé mytí, byť se sebelepším šamponem vlas naruší, proto je nejlepší mytí omezit a hlavu si umývat zhruba jednou za dva až tři dny.

    Co všechno doopravdy potřebujeme?

    Šampon je základ, musíme jej používat všichni. Kondicionér je téměř povinnou výbavou všech blondýnek, dlouhovlásek a žen, které si vlasy barví. Masky jsou vhodné pro každý typ vlasů, ovšem nemusíme je používat denně, jednou za týden či dva úplně stačí. Bezoplachové péče jsou skvělé pro prevenci vlasů před poškozením, nadměrným třepením a lámáním. Nedá se říci, že by byly naprosto nutné, ovšem investice do nich se dozajista vyplatí a na vašich vlasech se velmi projeví.

    Nešetřete na svých vlasech. Za kvalitní péči se vám odmění krásou, zdravím a toužebnými pohledy ze strany mužů…

    Přečtěte si také: