Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Krásné vlasy nemusí být pouhým snem

    31.8.2012, Markéta Vocetková

    Pro krásu se musí něco udělat. To platí i o vlasech. Víte jak na ně?

    Naprosto každá žena si přeje mít krásné a zdravé vlasy. Ale ruku na srdce, která z nás má tak krásně hebké, dlouhé a zdravé vlasy jako modelky na šampony v reklamách? Je to až nesmyslné. Ovšem můžeme se této krásné modle alespoň trochu přiblížit. Je známo, že o vlasy se musíme starat, pokud nechceme mít roztřepené konečky a suché poškozené vlasy. Ovšem jak se o ně správně starat? Odpověď je jednoduchá a jmenuje se vlasová kosmetika.

    Věnujte svým vlasům potřebnou péči

    Péče o vlasy vám nemusí nutně zabrat hodiny.  Vše je odvozeno od typu vašich vlasů. Nejvíce péče zaberou poškozené a přesušené vlasy. To však neznamená, že mastící se vlasy či vlasy bez objemu nepotřebují péči.  A jak svým vlasům poskytnout to co potřebují? Zkuste se držet jednoduchých kroků.

    Ze všeho nejdříve si uvědomte, jaký máte typ vlasů. Pokud je máte přesušené, věnujte jim potřebnou výživu a péči. Používejte minimální množství šamponu a naopak nešetřete na zvláčňujícím kondicionéru a vlasových maskách. U suchých vlasů se nemusíte bát, že by se vám vlasy začaly mastit, protože suché vlasy do sebe výživu nasají jako houba. Vlasy tohoto typu potřebují péči pravidelně, s tím vám pomůže správně vybraná vlasová kosmetika. Věnujte jim deset minut denně a úspěchy uvidíte po několika dnech.

    Mastné vlasy jsou vlastně ukázkou zdravých vlasů. Pokud se vám vlasy mastí, máte pravděpodobně tendenci mýt si hlavu denně. To je ovšem velkou chybou. I zde vám pomůže vlasová kosmetika, ovšem nic se nesmí přehánět. Snažte se mýt si hlavu méně často. Čím více si hlavu myjete, tím více se bude mastit. Využijte suchých šamponů a pudrů na odstranění přebytečného mazu.

    Vlasy bez objemu povzbudíte správně vybraným šamponem a tužidlem na vlasy. Pokud si myslíte, že to chce i přes to vylepšit, vyfoukejte si vlasy přes velký kulatý kartáč.  Zafixujte je lakem na vlasy pro větší objem a užijte si pocit z krásných a zdravých vlasů.

    Přečtěte si také: