Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Plavky přesně pro váš typ postavy

    6.9.2012, Alice Jendelová

    Léto je v plném proudy a obchody nás zavalují plavkami nejrůznějších střihů a barev. Myslíte, že s nimi neskryjete nedostatky, protože jste stejně skoro celá odhalená? Omyl! I plavky můžete vybírat podle typu postavy a opticky tak vylepšit siluetu vaší postavy.

    Existuje několik typů ženských postav. Najděte ten svůj a hned budete vědět, jaké plavky vám budou nejvíce slušet.

    1. Přesýpací hodiny

    Máte širší ramena, viditelný úzký pas a rozšířené boky? Pak vlastníte nejideálnější postavu. Můžete si s ní dovolit nosit téměř všechno. Plavky vybírejte spíše dvojdílné a můžete si dovolit výrazný vrchní díl. Pokud máte menší prsa, jsou pro vás vhodné i plavky bez ramínek.

    2. Obrácený trojúhelník

    Postava, které se rozšiřuje od boků nahoru. S touto postavou tedy vlastníte úzké boky a široká ramena. V tomto případě se naopak snažte pozornost od ramen odvrátit a volte méně výrazný horní díl a zaměřte se na spodek. Můžete vyzkoušet i plavky s nohavičkami. Ideální je jednobarevný, nevzorovaný horní díl a vodorovně pruhovaný spodní díl. K plavkám můžete nosit i kraťasy, trendem jsou kraťasy, které ladí s plavkami.

    3. Hruška neboli trojúhelník

    Tato postava je přesně opační oproti předchozí. Její majitelka má široké boky a úzká ramena. Často také nezřetelný pas. Opět zde platí pravidlo, nezvýrazňovat širší části. Vybírejte tedy plavky, které mají jednoduchý spodek a výrazný hořejšek. Nebudou vám příliš lichotit šňůrky na spodním dílu, zvolte raději pevnější střihy.

    4. Obdélník

    Nejčastěji sportovně založené ženy mají obdélníkovou postavu. Jejich ramena, pas i boky jsou ve stejné rovině. Nejdůležitější je zvýraznit právě pas. Prsa tedy můžete klidně více odhalit a kalhotky volte bokové, ideálně s pásečkem či výrazným pruhem.

    5. Jablko

    S touto postavou se budete snažit odpoutat pozornost od většího bříška a prsou. Oproti tomu jsou vaše ramena a boky užší. V tomto případě je velmi důležitý správný střih podprsenky, ze které vám nebude nic vylézat.  Nebojte se ani jednodílných plavek, na trhu existuje spousty krásných střihů a barev. Řešením mohou být také takzvané tankiny, tedy kalhotkový spodní a díl a hořejšek řešený jako tílko.

    Pár závěrečných tipů:

    Velká versus malá prsa

    Prsa zvýrazníte vždy pomocí pestrého a vzorovaného horního dílu. Pokud chcete prsa opticky zmenšit, volte tmavší barvy a ne příliš okázalé vzory či aplikace. Ideální střihem pro vás bude podprsenka s kosticí, která dodá prsům pěkný tvar. Zaměřte se na spodní díl, kalhotky s pásečkem či vzory odvedou od prsou pozornost. Pro optické zvětšení prsou volte výrazné vzory, vodorovné pruhy a aplikace jako například volánky či řasení. Můžete si samozřejmě dovolit vyztuženou podprsenku.

    Větší zadeček

    Pořád stejné pravidlo. Od čeho chcete odpoutat pozornost, to nezvýrazňujte. Spodní díl plavek by měl být pevného kalhotkového střihu, ideálně tmavé barvy oproti výraznému hořejšku.

    A nezapomeňte, že nejdůležitější je, abyste se v plavkách cítila dobře.

    Přečtěte si také: