Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Vyrazte na kolo s pořádně vytuněným batohem!

    9.5.2012, Michaela Sýkorová

    Rčení březen za kamna vlezem se nám vcelku do puntíku vyplnilo a ještě jsme byli svědky nějaké té sněhové vločky, která se před námi z posledních sil nakrucovala za oknem a snažila se nás trochu zmást. Ale i zimní počasí musí dát konečně sbohem, zamávat šátečkem a zalést na nějakou dobu do pozadí. Překvapením ale bylo, že se tak stalo nečekaně brzo a další měsíc se už následující věta v podobě duben ještě tam budem jaksi nekonala.

    Místo toho nám Sluníčko přichystalo krásné ba přímo letní počasí a ukázalo tak, že se je v následujících týdnech na co těšit. Teplotní rekordy padaly rychleji než opilec z barové stoličky a všichni v republice jsme se chvilkami pořádně zapotili. Nadšenci vyrazili do parků, studenti i s nějakou tou lahvinkou a vodnicí. A zamilovanými páry se to začalo jen hemžit. Radostí si mohli ale povyskočit především příznivci té příjemné antistresové činnosti s názvem sport.

    Se zlatými  paprsky a stoupající teplotou přichází totiž období, na které nedočkavě čeká každý pořádný fanoušek outdoorových aktivit jako volejbal, ping pong, jízda na bruslích, ale taky cyklistika. A jsou to právě cyklisti, které teď vídáme nejvíc. Kdo by odolal vábení počasí a taky možností, jak prokličkovat kolonou a nemuset se zdržovat. Především jde ale o skvělou příležitost vyjet si za přírodou, objet památky a mít se zkrátka dobře. K tomu, aby si milovník kol pořádně užil radost z jízdy, ale musí mít kvalitní vybavení. Značka Camelback se stará o spokojenost nejednoho náročného zákazníka. Nabízí protřelé moderní cyklobatohy, vodní vaky nebo třeba sportovní láhve.

    Po náročném dni v práci to prostě chce nasadit batoh, vyhoupnout se na sedlo a rozjet se s větrem  v zádech. I nejzaritější pesimista se pro sebe nenápadně pousměje, když mu při výhledu na okolní krajinu naskakuje v hlavě hláška: „Ach ta panoramata.“ Jen málo činností a zájmů dokáže vytvořit ten pocit svobody, když zrovna cykloturistíte. Je tedy skoro hřích neudělat něco dobrého pro svoje tělo a pro jednou nenechat auto doma v garáži. Pohonné hmoty vystřelují výš než tóny kypré operní pěvkyně uprostřed árie, takže je na místě trochu ušetřit třeba zrovna jízdou na kole. Víkendové výlety s rodinou nebo přáteli prostě nikdy nevyjdou z módy. Z reklam v televizi na nás blikají slogany hlásající, že cestování po Česku letí. A je to pravda.

    K tomu účelu se skvěle hodí batohy Camelbak. Jde o šikovné batohy se zabudovanými nádržkami na vodu, kdy můžete při jízdě pohodlně cucat z přilehlé hadičky. Praktická a nápaditá metoda, jak načerpat síly po náročném výstupu do kopce, kdy vám už notně vysychá v krční dutině. Nemusíte pít z petláhve, kde riskujete, že místo chladivé tekutiny budete mít v puse tak akorát štěrk z krajnice, na kterou jste vcelku neladně dopadli, když jste se snažili udržet jednou rukou řídítka.

    Slézání z kola se pak zúží na situace neodkladné potřeby nebo když dorazíte na místo.  Camelbak vytříbil svou technologii do takové míry, že je zajištěna antibakteriální ochrana a voda se automaticky uzavírá. Některé batohy mají dokonce pláštěnku a specielně nepromokavé kapsy na bezpečné uložení vaší MP3ky. Vyražte na výlet s chutí a pokořujte rekordy. Když máte, co je potřeba, tak to jde snadno.

    Přečtěte si také: