Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Kam na výlet? Za krásami Českého Krumlova

    3.4.2012, Radka Kapuciánová

    Přichází jaro a s ním i počasí na oblíbené výlety. V posledních letech čím dál tím víc narůstá zájem o památky, kterých je v České republice opravdu mnoho. Jedním ze skvělých tipů na výlet pro rodiny, skupinu přátel či mladé páry může být například výlet za krásami Českého Krumlova.

    Český Krumlov se nachází na jihu Čech pod Blanským lesem, najdeme tu i Vltavu. Díky mnoha památkám je Český Krumlov významným centrem pro turistický ruch. Zdejší zámecký komplex je druhým největším v České republice. Původně gotický hrad (jako mnoho dalších) byl později přestavěn do renesančního stylu. Vedle zámku a jeho historie ve městě můžete objevovat i malebné uličky plné historických domků ve stylech gotiky a renesance, někde najdete i pár barokních domů. Když uličkami vyjdete na Náměstí Svornosti, dojdete až k radnici, která určitě též stojí za vidění, před ním najdete Morový sloup, další krumlovskou památku na dávnou historii. V ulici příznačného názvu Kostelní pak najdete Kostel sv. Víta.

    Ve staré části města Plešivec se můžete podívat do synagogy, v Latránu, čtvrti za řekou, se můžete kochat pohledem na podhradí zámku a zámecké hradby, z mnoha městských bran však zůstala pouze jediná – Budějovická. Pokud vyjedete na výlet s dětmi, jděte se s nimi podívat do muzea loutek umístěného přímo v Kostelu sv. Jošta v téže čtvrti.

    Pokud jste obdivovateli kultury, především pak divadla, nezapomeňte v letních měsících vyrazit do zámecké zahrady, kde má Městské divadlo Českého Krumlova své otáčivé hlediště. Zažijete tak zase něco jiného.

    Na objevování krás Českého Krumlova je nejlepší vyhradit si pár dní. Samozřejmě pak musíte řešit ubytování. Jedno nádherné ubytování v Českém Krumlově můžete najít přímo v historickém centru města v blízkosti hlavní zámecké brány. Ubytovat se můžete v jednom ze tří nádherných apartmánů; zajistit si zde můžete i snídaně. Hlavní výhodou ubytování zde pak je, že to máte všude blízko a budete mít zajištěný příjemný výlet bez starostí.

    Přečtěte si také: