Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Využijte svou vitalitu a buďte fit!

    14.3.2012, Marika Postlerová

    Lidské tělo je jako dokonalý biologický stroj. Je nutné o něj pečovat, protože s ním žijeme celý život. Čím lépe se o něj staráme, tím více se nám v budoucnu odmění.

    Společně s přibývajícími roky je naše tělo vyčerpanější a opotřebovanější. Kdyby ovšem stárlo jen s počtem let, bylo by to skvělé. Denně jsme však vystavováni nepříznivým vlivům okolí, zhoršujícího se životního prostředí a stresu. Další neřesti lidí, jako je kouření, alkohol, nezdravá strava a nedostatek spánku, jsou jen olejem přilitým do už tak plápolajícího ohně. Pokuste se vašemu tělu dopřát alespoň potřebnou dávku zdravého životního stylu!

    Kromě správného stravování vám tělo jistě „poděkuje“ za trochu pohybu. V dnešním uspěchaném světě to nevypadá až tak obtížně, ale opak je ve většině případů pravdou. Přehnané množství pracovní zátěže, jaké jsme denně vystavováni, vede k nedostatku odpočinku psychického i fyzického. Každý člověk by měl přitom pravidelně udržovat svou tělesnou kondici, která přispívá i k lepší psychické hygieně. Ne každý z nás se však cítí dobře, když má jít do posilovny nebo jiného cvičícího zařízení, kde spousta lidí svá těla přivádí jen k dokonalosti. Běh také není řešením pro každého. Někteří obyvatelé měst se při běhu v pulzujícím centru necítí zrovna jako ryba ve vodě, ale jsou i ti, kteří tomuto sportu neholdují ani v klidu přírody. Jsou tu však i jiná řešení, která nám dovolují svou fyzickou kondici vylepšovat v pohodlí domova.

    Existuje spousta posilovacích a cvičebních strojů, které se zaměřují na různé části našeho těla. Některé z nich nám často představuje TV shopping, takže je většině z nás známo, co dokáží a na jaké partie jsou určeny. Který se však stanem hitem letošního roku?

    Při mém vlastním pozorování zvítězily eliptické trenažéry. Hlavní výhodou, kterou na nich shledávám, je minimální zátěž na kolenní klouby a kosti. Když vám kolena přestanou sloužit, bývá to velmi problémové. Takový člověk uvítá každé ulehčení. Dalším nesporným kladem je důraz na kardiovaskulární cvičení a na posilování oblasti stehen, boků a zadečku, což jistě uvítá každá žena. Eliptický trenažér vám tedy pomůže shodit přebytečná kila a zároveň vytvarovat dokonalé křivky tam, kde je to často nejobtížnější.

    Možná máte nyní svého favorita mezi cvičícími stroji i vy. Typ sportu nebo posilování však není zas tak důležitý. Hlavní je své tělo udržovat zdravé a fit!

    Přečtěte si také: