Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Nebuďte „kyselí“, žijte zdravě! Kvalitní voda je základ

    8.3.2012, Marika Postlerová

    Téměř pořád jsme nabádáni žít zdravěji. Nejzásadnějším krokem ke zdravému životnímu stylu je zbavit se sladkých a perlivých limonád a vsadit na čistou vodu. Ač se to zdá banální, pro mnoho lidí je velmi obtížné navyknout si na bezbarvou tekutinu bez chuti. Kdo se k tomu však donutí, má pocit zadostiučinění, že zvládnul uniknout nástrahám nezdravých a přeslazených limonád. Je však čistá voda skutečně dobrá pro naše tělo?

    Vezměme si trochu biologie! Lidské tělo je neustále vystavováno „kyselým“ potravinám a nápojům. Neznamená to však, že bychom se u jejich požívání šklebili. Je tím myšleno, že jejich pH je povětšinou nižší než 7, což má i většina nezdravých jídel. Hodnota 7 značí neutrál a zdravý člověk by pH v těle měl mít spíše nad tímto neutrálem. Zásadité pH (vyšší než 7) nám pomáhá v boji s nemocemi a se škodlivinami nashromážděnými v našem těle.

    Dalším ukazatelem, který nám říká, jak dobrou vodu pijeme, je oxidačně-regenerační potenciál, tzv. ORP. V našem těle se tento potenciál pohybuje od -200 do -100 mV. U běžné pitné vody (balené, z kohoutku atd.) se pohybuje v rozmezí +200 až +300 mV. Co to znamená? Aktivita elektronů v našem těle je vyšší než ve vodě, kterou pijeme. Organismus tak musí vynakládat hodnotné množství elektrické energie na vyrovnání aktivity elektronů vody.

    Podle hodnot pH a ORP v běžné námi konzumované vodě tedy můžeme vidět, že její pití není pro tělo zdaleka tak bezproblémové, jak jsme si mysleli. Organismus je zatěžován a vynakládá značné množství energie na její přirozené vstřebání do těla.

    Zvýšit pH a snížit ORP podle našich potřeb nám umožní ionizátory vody. Za pár minut provedou přeměnu běžné vody na vodu skutečně zdravou pro tělo. Tyto přístroje jsou šetrné k životnímu prostředí a při výrobním procesu neexistuje žádný prvek ohrožující lidské zdraví. Setkat se můžete např. s ionizátorem PTV-KL nebo s AQUATOR Silver. Oba byly vyvinuty v souladu s požadavky hygienické kontroly potravin a léčiv.

    Jsou doloženy případy, kdy u lidí s cukrovkou a dalšími závažnějšími nemocemi nastalo značné zlepšení zdravotního stavu jen po přechodu na zásaditou vodu. Nyní se můžete zbavit svých neduhů i vy.

    Přečtěte si také: