Navštivte také: Coworking33 - Sdílené kanceláře Břevnov
  • Titulní stránka
  • Krása a móda
  • Sex a vztahy
  • Zdraví a relax
  • Děti a rodina
  • Recepty
  • Horoskopy
  • Soutěže
  • Typ na zajímavý výlet – Plzeň - památky a historie

    30.4.2010, Antonín Šebík

    Blíží se léto a s ním i možnosti cestování po krásách naší země. Jelikož ekonomická krize postihla většinu domácností, mnoho rodin volí na místo zahraniční rekreace výlet po české kotlině. Velká část lidí, kteří jsou zprvu velmi skeptičtí, později zjistí, že Česká republika nabízí spoustu krás, a proto není zapotřebí nutně vyrážet za hranice. Jedním z takových zajímavých míst je západočeská metropole.

    Plzeň je historické město s více než sto tisíci obyvatel, které svým návštěvníkům může nabídnout mnoho historických budov, zajímavých míst a nevšedních zážitků. Dominantou města je chrám sv. Bartoloměje, který byl dostavěn v 16. století a dnes patří mezi chlouby Plzeňanů. Věž katedrály je vysoká přes 102 metrů a patří mezi největší svého druhu v ČR. Poblíž této stavby se nachází Plzeňská radnice, jež byla vystavěna v renesančním stylu a je považována za nejkrásnější renesanční počiny v českých zemí.

    Obrovskou devizou Plzně je pak pivo. Historie pivovarnictví provází celé město již od nepaměti a dnes jde o jednu z hlavních turistických atrakcí. Plzeňský pivovar nabízí unikátní podívanou, která začíná úžasnou Pivovarnickou branou a pokračuje prohlídkou pivovaru, včetně ochutnávky piva. Pakliže byste se chtěli dozvědět něco o historii zlatavého moku, pak navštivte Pivovarnické muzeum společně s Plzeňským podzemím. Jedná se o nádherně zrekonstruované objekty a chodby, které dávají přivonět dějinám středověku.

    Vedle piva lze v Plzni objevovat také jednu z největších židovských synagog, nádhernou zoo, Západočeské muzeum a mnoho dalšího. Vyplatí se ušetřit si na tuto západočeskou metropoli několik dní a projít si zdejší zajímavá místa. Nebudete zklamáni.

    Plzeň nabízí více než 26 hotelů a mnoho penzionů, takže se nemusíte obávat, že byste nesehnali kvalitní nocleh. Obecně se dají doporučit menší hotely, které se vyznačují osobním přístupem k hostům a nižšími cenami. Jestliže navíc využijete některých akčních slev, pak vás výlet do Plzně nemusí přijít vůbec draho.

    Přečtěte si také: